• Schimbarea la cel mai înalt nivel al personalului de conducere vine în momentul în care Biden trece de doi ani de mandat.
  • Casa Albă rămâne împotmolită în controversele legate de descoperirile de documente clasificate la locuința lui Biden.
  • Zients s-a întors la Casa Albă într-o poziție de profil redus.

Se așteaptă ca președintele Joe Biden să îl numească pe Jeff Zients, care a condus răspunsul administrației la pandemia COVID-19 la începutul mandatului lui Biden, ca următorul său șef de cabinet, potrivit a două persoane familiarizate cu această chestiune.

Actualul consilier principal al lui Biden, Ron Klain, se pregătește să părăsească postul în următoarele săptămâni. După ce a ocupat funcția de coordonator al răspunsului la COVID-19, Zients s-a întors la Casa Albă într-o poziție de profil redus pentru a lucra la chestiuni de personal pentru restul primului mandat al lui Biden.

Cele două persoane familiarizate cu această chestiune nu au fost autorizate să discute public planurile lui Biden înainte de un anunț oficial și au vorbit sub rezerva anonimatului. Washington Post a relatat primul despre numirea așteptată a lui Zients. Casa Albă nu a răspuns la solicitările de comentarii.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Schimbarea la cel mai înalt nivel al personalului de conducere vine în momentul în care Biden trece de doi ani de mandat și trece la o poziție defensivă față de o majoritate republicană din Camera Reprezentanților dornică să investigheze acțiunile administrației sale și familia sa.

Casa Albă rămâne împotmolită în controversele legate de descoperirile de documente clasificate la locuința lui Biden din Wilmington, Delaware, și la fostul său institut din Washington, ultima tranșă de documente găsite fiind dezvăluită sâmbătă seara.