• Președintele Joe Biden a subliniat importanța sprijinirii Ucrainei pentru a contracara ambițiile lui Putin în discursul său despre Starea Uniunii.
  • Biden a reiterat angajamentul SUA față de NATO, afirmând hotărât că America „nu va pleca, nu va cădea” în fața provocărilor.
  • În apelul său la unitate, Biden a chemat toți cetățenii să se unească pentru a apăra democrația, și a criticat lipsa de implicare a predecesorului său, declarând că este esențial să-i pese de cetățeni.

Președintele Joe Biden s-a adresat națiunii într-un discurs despre Starea Uniunii, susținut în Congres la Casa Albă. În discursul său, Biden a subliniat că America trebuie să sprijine Ucraina pentru a opri ambițiile lui Putin.

„Putin nu se va opri la Ucraina. Ucraina îl poate opri pe Putin dacă rămânem cu Ucraina și îi dăm armele de care are nevoie să se apere. Ucraina nu cere soldați americani, și nici nu vrem să trimitem”, a declarat președintele american.

Biden a evidențiat importanța angajamentului SUA față de NATO, afirmând că SUA este „mai puternică decât oricând”

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE ZIUA EUROPEI
HAOS ÎN ADMINISTRAȚIA PUBLICĂ DIN ROMÂNIA
CUM AR FI EUROPA FĂRĂ ZIUA EUROPEI
AVERTISMENTUL UNUI CERCETĂTOR DESPRE A.I.
MAI ESTE EUROPA IUBITĂ?
CIOLACU DĂ VINA PE CÎȚU

„Mesajul nostru către Putin e simplu: Nu vom pleca, nu vom cădea”.

În plus, Biden a făcut apel la unitate.

„Indiferent de partid, mă adresez vouă tuturor: hai să apărăm democrația”.

De asemenea, el a subliniat progresele realizate în timpul mandatului său și a criticat abordarea anterioară.

„Predecesorul meu a ratat cea mai mare datorie de președinte: datoria de a-i păsa”.

„Nu poți să-ți iubești țara doar când câștigi”.

Președintele SUA, Joe Biden, a anunțat planurile armatei americane de a înființa un port temporar de-a lungul coastei Gaza pentru a aduce ajutorul umanitar suplimentar de care este nevoie disperată în această fâșie devastată de război. Biden a declarat că structura de pe coasta mediteraneană va primi „nave mari care vor transporta alimente, apă, medicamente și adăposturi temporare”.

Citește și