• Femeile tinere folosesc bârfa ca să-și depășească rivalele.
  • Studiul spune că bârfa nu depinde de atractivitatea bărbatului vizat.
  • Bârfa este provocată de gelozie și de stima de sine scăzută.

Bărbații se bat, femeile bârfesc. De multe ori, a doua variantă e chiar mai periculoasă decât prima. Un studiu arată că femeile tinere folosesc bârfa ca să-și depășească rivalele mai atractive. Bărbații preferă femeile cu fizic atractiv, care e văzut ca un indicator al sănătății și fertilității.

În loc să-și elimine fizic rivalele, ceea ce le-ar atrage oarecare consecințe penale, femeile au dezvoltat tehnica bârfei. Bârfa este provocată de gelozie și de stima de sine scăzută. Predispoziția pentru bârfă e cu atât mai mare cu cât stima de sine a unei femei e mai jos și cu cât rivala este mai atractivă.

Dar bârfa nu este transmisă bărbatului vizat de aceleași femei, ci, de cele mai multe ori, către cercul de prieteni al bârfitoarei. Iar faptul interesant este că, în majoritatea cazurilor, nici nu contează cât de atractiv este bărbatul vânat.

O soluție sunt sporturile de echipă, pentru că ajută fetele tinere să se simtă mai încrezătoare, arată un raport al „Here for Every Goal”. Procentul este unul mare – 80% dintre fetele tinere spun că se simt mai încrezătoare decât alte fete de vârsta lor. Mai mult, fotbalul le ajută în dezvoltarea personală și la formarea identității. Un alt raport făcut de Barclays arată că 94% dintre femeile care sunt la conducerea unei firme au făcut sport anterior, iar 72% spun că sportul ajută la avansarea în carieră.

Citește și

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI