• Turiștii caută o variantă mai accesibilă a destinațiilor populare.
  • Aceștia au pornit un trend al „orașelor gemene”.
  • Europenii spun că vor cheltui mai mulți bani pe vacante în 2024.


Nu doar parfumurile au replici de mâna a doua… ci și orașele. Noul trend pornit de turiști – nu mai merg în cele mai populare destinații, ci caută o variantă mai accesibilă cu o atmosferă similară și mai puțină aglomerație. Turiștii dau Londra pentru Liverpool, Santorini pentru Paros sau Gent pentru Brugge, arată topul făcut de Expedia. „Orașe gemene” în lume: Taipei (Taiwan) – Seul (Coreea de Sud), Palermo (Italia) – Lisabona (Portugalia), Quebec (Canada) – Geneva (Elveția). Călătorii nu caută orașe gemene doar în aceeași țară, ci și în lume. Merg în Taipei în loc de Seul…. Palermo în loc de Lisabona…. și chiar Quebec în loc de Geneva.

Trendul ia amploare, mai ales că europenii au de gând să călătorească mai mult ca oricând. În 2024, europenii spun că vor cheltui mai mulți bani pentru vacanțe – față de anii precedenți, arată un raport al grupului hotelier Accor. Peste 50% din cei 8.000 de participanți la sondaj au spus că o parte bună din salariu va merge doar pentru vacanțe, indiferent de problemele economice care ar putea apărea. Cei mai optimiști sunt polonezii și nemții.

Coolcation (vacanță răcoroasă) este una dintre tendințele de vacanța pentru 2024. Ce înseamnă?
De exemplu, că valurile de căldură din iulie și august fac ca o vacanță în Norvegia să pară mai atractivă decât una în Sicilia sau în sudul Franței. Bonus: orașele nordice sunt mai puțin aglomerate. Islanda, Finlanda și Scoția sunt deja destinații populare, ca și micile republici baltice.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
CE FILM VEZI AZI?
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ

Citește și