• Statuia Julietei din Verona este vizitată zilnic de sute de turiști.
  • Statuia din bronz are o mică gaură din cauza atingerilor turiștilor.
  • Cele 6 firme au împreună afaceri de 17 miliarde de €.

Julieta e sătulă de atâta dragoste. Faimoasa statuie a Julietei, din centrul istoric al Veronei, este atinsă și mângâiată de toți turiștii care trec prin zonă, până in punctul în care statuia are acum o mică gaură pe sânul drept. Mii de turiști din toată lumea ajung zilnic în celebra curte Via Cappello și mângâie statuia din bronz. „Este o scenă de neratat. Mulți o consideră un fel de noroc, mai ales cuplurile tinere. Cine știe dacă într-adevăr aduce lucruri bune în povestea lor de dragoste”, spune ofițerul de securitate.

Chiar și astăzi reproducerea din bronz din Casa Julietei, în centrul istoric al Veronei, a fost asediată de sute de vizitatori de toate vârstele, sosiți din toată lumea. Și nimeni nu a scăpat de ritualul mângâierii sânului statuii, o reproducere a eroinei shakespeariene. Înconjurată și atinsă de turiști „îndrăgostiți”, figura de bronz s-a uzat de fapt, până la punctul de a fi străpunsă.

În schimb, de atenție nu au parte… femeile din România. Din topul celor mai de succes 100 de companii din România, doar 6 dintre ele au la conducere o femeie, companii care au împreună afaceri de 17 miliarde de euro.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE

„Marile companii, indiferent de domeniul în care activează, au încă o mentalitate conservatoare bazată pe stereotipuri sociale”, spune Sorina Faier, managing partner pentru Elite Searchers. Doar şase femei conduc o companie din top 100 cele mai mari din România. Cele şase companii au o cifră de afaceri cumulată de 17 mld. euro şi 26.000 de angajaţi. „Marile companii au încă o mentalitate conservatoare bazată pe stereotipuri sociale“

Mai mulți bărbați din Japonia s-au confruntat cu dureri menstruale simulate. Totul în cadrul unui test organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii. Acesta a avut scopul de a-i face pe bărbați mai înțelegători cu colegele lor de serviciu.

Angajații de sex masculin de la o companie de telecomunicații din Tokyo s-au confruntat cu dureri menstruale simulate, potrivit Reuters. Testul a fost realizat cu ajutorul unui dispozitiv care a fost conectat pe abdomen și care a transmis semnale electrice. Acestea au stimulat mușchii din zonă și au indus senzația de crampe.

„Nu mă puteam mișca. M-a durut până la punctul în care nu puteam să suport. Acum înțeleg că femeile trebuie să muncească în timp ce se luptă cu această durere în fiecare lună. Este de fapt uimitor cum pot femeile să facă asta. Le respect cu adevărat”, a spus Masaya Shibasaki, în vârstă de 26 de ani, după ce a folosit dispozitivul dezvoltat în comun de cercetătorii de la Universitatea Nara Women și firma Osaka Heat Cool. Companiile din Japonia au obligația legală să le acorde femeilor concediul menstrual. Cu toate acestea, regula nu se respectă și foarte multe femei continuă să vină la serviciu.

Pe pieptul drept al sculpturii a apărut o mică gaură, în zona cea mai vizată de turiști. „Este o scenă de neratat – a spus ofițerul de securitate -, mulți o consideră și un fel de noroc, mai ales multe cupluri tinere. Cine știe dacă într-adevăr aduce lucruri bune în povestea lor de dragoste”. Ca în fiecare zi, un Babel al limbilor a fost prezent și astăzi în jurul statuii iubitei lui Romeo și aproape nimeni nu a renunțat la gestul mângâierii: americani, japonezi, coreeni, chinezi, spanioli, mexicani, dar și din Africa de Sud. și Australia.

Citește și