Joe Biden nu-l va grația pe Hunter dacă va fi condamnat. Cum i-a fost Jill Biden alături pentru a-l susține în proces

Joe Biden a precizat că nu îl va grația pe fiul său Hunter dacă acesta va fi condamnat în procesul federal pentru posesie de arme de foc, în care acuzarea și-a încheiat pledoaria vineri, în Delaware, iar Naomi Biden a luat cuvântul în apărarea tatălui său, scrie The Guardian.

Când președintele american a fost întrebat joi, într-un interviu acordat postului ABC News, dacă este pregătit să accepte orice rezultat care va rezulta în urma procesului lui Hunter Biden, el a răspuns: „Da.”

Președintele se află încă în Franța pentru a ține vineri un discurs despre democrație în Normandia, în cadrul evenimentelor care marchează 80 de ani de la Ziua Z, punctul de cotitură al aliaților în războiul împotriva Germaniei naziste din 1944.

Prima doamnă, Jill Biden, s-a întors joi în SUA, după ce și-a însoțit soțul în Franța, și a ajuns la tribunal pentru a-și susține fiul vitreg, în timp ce procurorii federali au început să finalizeze procesul împotriva acestuia pentru uz de armă.

Alți doi martori au depus vineri mărturie, procurorii continuând să încerce să demonstreze juraților că Hunter Biden a mințit pe un formular obligatoriu de achiziționare a armelor de foc atunci când a declarat că nu era „un consumator ilegal de droguri sau dependent de acestea”.

Procurorii au chemat un chimist criminalist al FBI, Jason Brewer, care a testat un reziduu găsit pe punga de piele care conținea arma lui Hunter Biden. Rezultatul a fost pozitiv la cocaină, deși cantitatea era minimă, a declarat el juraților.

Un agent al Administrației pentru combaterea drogurilor a depus mărturie despre mesajele text pe care Hunter Biden le-a trimis presupușilor traficanți.

Aceasta a avut loc spre sfârșitul unei săptămâni care a fost dedicată în mare parte evidențierii gravității problemei sale cu drogurile, care a scăpat de sub control după ce fratele său mai mare, Beau Biden, a murit de cancer la creier în 2015, la vârsta de 46 de ani.

Hunter Biden a fost acuzat de trei infracțiuni: a mințit un traficant de arme cu licență federală, a făcut o declarație falsă în cerere spunând că nu este consumator de droguri și a deținut ilegal arma timp de 11 zile. Ar fi mai obișnuit ca o astfel de infracțiune să fie soluționată cu o înțelegere, dacă acuzatul recunoaște că a avut loc, dar o înțelegere anterioară pentru Hunter a fost respinsă în mod neașteptat vara trecută.

Ulterior, el a fost pus sub acuzare pentru cele trei infracțiuni legate de arme, pe care le neagă. De asemenea, el se confruntă cu un proces programat pentru luna septembrie pentru acuzații de infracțiune, conform cărora nu ar fi plătit cel puțin 1,4 milioane de dolari în impozite pe parcursul a patru ani.

Exit mobile version