• Macron a fost primit la Casa Albă de Biden, în cadrul eforturilor de aprofundare a relaţiilor bilaterale şi de abordare a crizelor internaţionale.
  • Vizita intervine în contextul mobilizării masive a Occidentului pentru susţinerea Ucrainei în războiul cu Rusia.
  • Macron s-a deplasat la sediul NASA împreună cu vicepreşedintele SUA, Kamala Harris, pentru o reuniune de lucru pe tema cooperării bilaterale.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, aflat în vizită de stat la Washington, a fost primit joi la Casa Albă de omologul său american, Joseph Biden, în cadrul eforturilor de aprofundare a relaţiilor bilaterale şi de abordare a crizelor internaţionale.

Emmanuel Macron şi soţia sa, Brigitte Macron, au fost întâmpinaţi joi de preşedintele Biden şi de prima doamnă a SUA, Jill Biden, la Casa Albă, pentru un dineu formal, conform Preşedinţiei de la Washington.

Cele patru personalităţi au luat masa împreună, miercuri seară, într-un restaurant de lux din oraşul Washington.

Recomandări

FOȘTII ȘEFI SRI AJUNG SUB CONTROL JUDICIAR
SZIJJARTO ÎI APĂRĂ PE RUȘI
THE ECONOMIST ÎI IA INTERVIU LUI SCHOLZ
CHINA ORGANIZEAZĂ EXERCIȚII MILITARE
FERRARI PREGĂTEȘTE UN MODEL UNIC
SFÂNTUL MILENIAL

Preşedintele Emmanuel Macron se află în vizită de stat la Washington în perioada 29 noiembrie – 2 decembrie.

Vizita intervine în contextul mobilizării masive a Occidentului pentru susţinerea Ucrainei în războiul cu Rusia, dar şi pe fondul unor dispute semnificative între Uniunea Europeană şi Statele Unite, din cauza planului Administraţiei Biden de a oferi subvenţii de sute de miliarde de dolari pentru programe economice în sensul tranziţiei ecologice, un proiect considerat de Bruxelles ca afectând concurenţa corectă.

Miercuri, preşedintele Macron s-a deplasat la sediul Administraţiei Naţionale Aeronautice şi Spaţiale (NASA) împreună cu vicepreşedintele SUA, Kamala Harris, pentru o reuniune de lucru pe tema cooperării bilaterale.

Ulterior, preşedintele Franţei a mers la sediul Congresului, unde a participat în Biblioteca instituţiei la un seminar pe tema biodiversităţii şi tranziţiilor energetică şi climatică.

Emmanuel Macron a avut şi o întâlnire cu membri ai diasporei franceze din Statele Unite.