• Biroul Federal de Investigații (FBI) a concluzionat în 2021 că pandemia a rezultat în urma unei scurgeri de laborator cu încredere moderată”.
  • Cu toate acestea, alte patru agenții susțin că virusul s-a răspândit probabil în mod natural.
  • Alte două rămân nehotărâte cu privire la originile sale.

Un purtător de cuvânt al apărării Akey a avertizat că nu există un consens” privind originile pandemiei COVID-19 în rândul comunității de informații din Statele Unite, în urma unui raport potrivit căruia Departamentul Energiei (DOE) a stabilit că virusul provine dintr-o scurgere de laborator din China.

The Wall Street Journal a relatat duminică că DOE a stabilit cu încredere scăzută” că virusul COVID-19 provine probabil dintr-un laborator din Wuhan, China, unde virusul a fost detectat pentru prima dată în 2019 – fiind a doua agenție federală care a ajuns la această concluzie.

Originea virusului a devenit o discuție intens dezbătută și politizată. Inițial, s-a crezut că virusul a fost probabil transmis la pacientul zero” prin intermediul unui liliac într-o piață în aer liber din Wuhan. Cu toate acestea, o a doua teorie, potrivit căreia virusul ar fi putut fi creat de om și scăpat accidental dintr-un laborator din apropiere, a câștigat, de asemenea, teren.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP

John Kirby, coordonatorul comunicațiilor strategice pentru Consiliul de Securitate Națională, a răspuns la întrebările jurnaliștilor cu privire la acest raport în timpul unei conferințe de presă de luni. În timpul acelei conferințe, el a subliniat că comunitatea serviciilor de informații rămâne divizată în ceea ce privește originea virusului.

Nu există un consens în acest moment în cadrul guvernului american cu privire la modul exact în care a început COVID. Pur și simplu nu există un consens în cadrul comunității de informații”, a declarat Kirby.

Biroul Federal de Investigații (FBI) a concluzionat în 2021 că pandemia a rezultat în urma unei scurgeri de laborator cu încredere moderată”. Cu toate acestea, alte patru agenții susțin că virusul s-a răspândit probabil în mod natural. Alte două rămân nehotărâte cu privire la originile sale.

Dacă avem ceva care credem că poate fi raportat Congresului și poporului american și în care suntem încrezători, vom face asta cu siguranță”, a declarat Kirby, adăugând că administrația Biden dorește „să știe ce s-a întâmplat aici” pentru a se pregăti mai bine pentru viitoarele pandemii.