• Joi este a ultima zi de audiere în comisiile parlamentare ale miniștrilor propuși în Guvernul Cîțu
  • În primele două zile de audieri, cinci din cei 12 propuși au primit aviz favorabil, în forurile legislative de specialitate
  • Avizele comisiilor parlamentare de specialitate nu sunt obligatorii

În prima zi de audieri, Nicolae Ciucă la Apărare, Adrian Oros la Agricultură și Costel Alexe la Mediu au fost avizați pozitiv. În cea de-a doua zi, Lucian Bode la Transporturi și Ionuţ Stroe la Sport au primit avize pozitive.

În schimb, Lucian Heiuș propus la Finanțe, Cătălin Predoiu propus la Justiție, Ion Ștefan la Dezvoltare – în prima zi – și Bogdan Gheorghiu propus la Cultură, Victor Costache propus la Sănătate, Monica Anisie la Educaţie și Violeta Alexandru propusă la Muncă – în a doua zi – au primit avize negative în comisii.

Calendarul audierilor de joi

– ora 10.00 Bogdan Aurescu, propus la Externe
– ora 11.00 Marcel Boloş, propus la Fonduri Europene
– ora 12.00 Virgil Popescu, propus la Economie
– ora 13.00 Marcel Vela, propus la Interne.

Recomandări

AVIZE AMATORILOR
LASĂ FRICA LA INTRARE
MĂ DOARE INTERNETUL
MANUAL VS TELEFON
SE ÎNTREC ÎN GAFE
PUTIN AMENINȚĂ OCCIDENTUL

Avizele comisiilor parlamentare de specialitate nu sunt obligatorii.

Data votului final în plenul reunit pentru învestirea Guvernului Cîțu urmează să fie stabilită, săptămâna viitoare, într-o nouă ședință a conducerii Parlamentului.

Marcel Ciolacu a anunțat că PSD va asigura cvorumul în plenul reunit, însă va vota „împotriva” învestirii Cabinetului Cîțu.

De asemenea, liderul PMP Eugen Tomac a anunțat, marți, că partidul pe care îl conduce a decis, în urma negocierilor, să voteze Guvernul Cîțu. El a spus că dorește ca România să aibă un Executiv stabil, cât mai curând posibil.

Ludovic Orban a spus că există discuții cu partidele parlamentare în vederea formării unei majorități în Legislativ, întrebat despre votul pentru învestirea noului Executiv.

Totodată, premierul desemnat Florin Cîțu a scris, pe Facebook, că mandatul său este foarte clar și anume „formarea unei majorități parlamentare cât mai repede. (…) Știu că se poate!” .