• El face apel împotriva aprobării de către Marea Britanie a extrădării sale.
  • El a solicitat fără succes să fie eliberat pe cauțiune din cauza riscului de a contracta COVID în închisoare.
  • Cazul a fost abandonat în 2019, iar el și-a pierdut statutul de azilant după o schimbare de guvern la Quito.

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a fost testat pozitiv la COVID-19, a anunțat luni soția sa, care se luptă pentru extrădarea sa în Statele Unite.

Julian nu se simțea bine săptămâna trecută, dar a început să se simtă rău vineri, a declarat Stella Assange, citată de agenția de presă Press Association. A început să tușească și avea febră. I s-a dat niște paracetamol. Sâmbătă a fost testat pozitiv pentru COVID.

Mii de persoane au format sâmbătă un lanț uman în jurul Parlamentului britanic din Londra pentru a cere eliberarea lui Assange din închisoarea Belmarsh din Londra. Cetățeanul australian, acum în vârstă de 51 de ani, este deținut în închisoarea de înaltă securitate din 2019, după ce a ispășit o pedeapsă pentru că a sărit peste cauțiune într-un caz anterior.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Când pandemia s-a instalat la începutul anului 2020, el a solicitat fără succes să fie eliberat pe cauțiune din cauza riscului de a contracta COVID în închisoare. Avocații săi au declarat la momentul respectiv că avea un istoric de boli, inclusiv infecții respiratorii.

Stella Assange, care s-a căsătorit cu Assange la Belmarsh în martie și este mama celor doi fii mici ai lor, a declarat că este îngrijorată pentru sănătatea lui.

Următoarele câteva zile vor fi cruciale pentru starea lui generală de sănătate. El este acum închis în celulă 24 de ore pe zi”, a adăugat ea. Assange a sărit peste cauțiune în 2010 din cauza încercărilor suedeze de a-l extrăda în legătură cu un caz de agresiune sexuală și s-a refugiat în Ambasada Ecuadorului din Londra.

Cazul a fost abandonat în 2019, iar el și-a pierdut statutul de azilant după o schimbare de guvern la Quito, ceea ce a dus la arestarea și încarcerarea sa. În august, avocații lui Assange au lansat o acțiune în justiție împotriva CIA pentru că ar fi ascultat conversații private cu el la misiune.

El face apel împotriva aprobării de către Marea Britanie a extrădării sale pentru a fi judecat pentru divulgarea de secrete militare americane despre războaiele din Irak și Afganistan.