• Jumătate de milion de români sunt aşteptaţi fără vaccin pe plajele turcilor
  • Scădere de la 50 de milioane turiști în 2019 la 16 milioane în 2020
  • Ambasadorul Turciei: Turiștii români au nevoie doar de test PCR
  • În 2019, peste 700.000 de români au vizitat Turcia

Jumătate de milion de români sunt aşteptaţi pe plajele turcilor fără vaccin, doar cu test PCR.

A spus asta, într-un interviu exclusiv pentru Aleph News, ambasadorul Turciei la Bucureşti. Ţara a pierdut anul trecut 34 de milioane de turişti şi încearcă să-şi revină. Vaccinează cu prioritate angajaţii din această industrie şi deschide din 15 aprilie.

Momentan, turiștii români au nevoie doar de test PCR. Asta până pe 15 aprilie. După această dată, nu știm regulile, vor fi decise pe baza evoluției situației epidemice în Turcia. În Turcia, a fost lansat programul de certificare «Turism în siguranță». Este o cerință obligatorie pentru hotelurile cu cel puțin 40 de camere să aibă acest certificat, acordat de ministerul Turismului. Va fi bazat pe evaluări și inspecții efectuate potrivit standardelor și criteriilor internaționale“, spune Fusun Aramaz, ambasadoarea Turciei în România.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Hotelurile care obțin acest certificat vor prim un cod QR, care va fi vizibil în locație, dar și pe site-ul ministerului Turismului. În 2019, peste 700.000 de români au vizitat Turcia. Din păcate, anul trecut au fost doar 250.000 de turiști români. Anul acesta, datorită măsurilor luate și a acestui program «Turism în siguranță», ne așteptăm la mai mulți turiști decât anul precedent. Estimăm o dublare a numărului față de anul trecut. Turcia îi primește cu bucurie pe toți românii“, a mai transmis Fusun Aramaz.