• Americanii sunt din ce în ce mai împărțiți cu privire la faptul că acuzațiile aduse lui Donald Trump sunt ceva serios, potrivit unui nou sondaj ABC.
  • Jumătate dintre cei chestionați spun că fostul președinte Trump merită să fie pus sub acuzare în cazul Stormy Daniels privind banii dați în schimbul tăcerii.
  • Aproximativ 47% dintre americani cred, de asemenea, că acuzațiile împotriva lui Trump sunt motivate politic, în timp ce 32% nu sunt de acord.

Jumătate dintre cei care au fost chestionați spun că fostul președinte Donald Trump merită să fie pus sub acuzare în cazul Stormy Daniels privind banii dați în schimbul tăcerii, în timp ce 33% au spus că nu ar fi trebuit să fie acuzat, scrie New York Post.

Cu toate acestea, aproximativ 47% dintre americani cred, de asemenea, că acuzațiile împotriva lui Trump sunt motivate politic, în timp ce 32% nu sunt de acord, potrivit sondajului ABC News/Ipsos.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Sondajul efectuat pe 566 de adulți – realizat pe 6 și 7 aprilie, după ce procurorul districtual din Manhattan, Alvin Bragg, a anunțat punerea sub acuzare a lui Trump – a constatat că numărul respondenților care cred că Trump ar trebui să fie acuzat a crescut cu 5 puncte procentuale, la 50%, față de săptămâna precedentă.

Aproximativ 52% dintre americanii intervievați au declarat că acuzațiile împotriva lui Trump sunt grave sau foarte grave, în timp ce 40% nu au fost de acord.

Întrebați dacă Trump a făcut ceva ilegal în mod intenționat”, 57% au răspuns afirmativ, în timp ce alți 11% dintre respondenți au spus că a acționat greșit, dar nu în mod intenționat. Doar 20% au spus că nu a făcut nimic greșit, restul de 17% fiind indeciși.


Săptămâna trecută, Trump a pledat nevinovat la 34 de capete de acuzare pentru presupusa sa participare la o schemă de tăinuire a actriței porno Stormy Daniels înainte de alegerile din 2016 – ceea ce îl face primul președinte actual sau fost președinte care se confruntă cu acuzații penale.

Citește și