Jurnaliștii britanici dezvăluie cauza morții prințului Philip. Ce scrie în certificatul de deces

Noi detalii despre starea de sănătate a prințului Philip. „Procedură realizată cu succes“ pentru o afecțiune cardiacă preexistentă Profimedia
  • Certificatul de deces al prințului Philip dezvăluie că acesta a murit de bătrânețe.
  • Ducele de Edinburgh a murit pe 9 aprilie, la vârsta de 99 de ani.
  • Potrivit doctorilor, nu au fost identificate boli sau răni care să fi provocat decesul.

Ducele de Edinburgh a murit de „bătrânețe”, potrivit certificatul de deces, scrie Daily Mail. Documentul a fost vizat de Sir Huw Thomas, medicul care se ocupa de ducele de Edinburgh și de regina Elisabeta din 2014.

„Bătrânețea” este o cauză de deces acceptată în UK dacă pacientul are peste 80 de ani și dacă medicul care întocmește certificatul de deces a îngrijit persoana respectivă pe o perioadă îndelungată.

Documentul sugerează că nu a existat nicio altă boală sau vătămare identificabilă care să fi contribuit la deces, inclusiv afecțiunea cardiacă care l-a obligat să fie supus unei proceduri chirurgicale cu doar câteva săptămâni înainte de a muri.

Prinţul Philip a fost înmormântat pe 17 aprilie la Castelul Windsor, iar la ceremonie au putut participa doar 30 de persoane, din cauza condițiilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19. Sicriul a fost purtat de un Land Rover proiectat de ducele de Edinburgh.