• Anterior, ambasadorul rus la Vatican, Aleksander Avdeyev, a depus un protest oficial față de declarația Papei.
  • El și-a exprimat indignarea față de insinuări”.
  • Șeful Buriației, Alexey Tsydenov, a calificat cuvintele Papei drept ciudate”, în timp ce președintele Parlamentului cecen, Magomed Daudov, le-a numit primitive”.

Șeful ceceniei, Ramzan Kadîrov, a reacționat la declarația Papei Francisc, care i-a numit pe ceceni și pe buriați cei mai cruzi” din trupele rusești care luptă în Ucraina.

Este o rușine ca o figură religioasă de talie mondială să nu știe cum își tratează musulmanii inamicul”, a scris Kadîrov pe Telegram, adăugând că Papa este o victimă a propagandei și a persistenței presei străine”.

Noi nu începem o bătălie fără a face o ofertă de pace, așa cum a făcut profetul nostru Mahomed. Și am făcut acest lucru de la începutul operațiunii militare speciale – probabil de zeci de ori. Iar în ceea ce privește modul în care cecenii tratează prizonierii, dacă suntem cruzi sau nu, soldații ucraineni care au fost ținuți prizonieri de noi vă vor spune ei înșiși. Da, ne protejăm cu zel Patria, religia și poporul nostru. Cerem inamicului să se predea, iar cetățenilor noștri să se ridice în apărare. Este asta cu adevărat cruzime?

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Anterior, ambasadorul rus la Vatican, Aleksander Avdeyev, a depus un protest oficial împotriva declarației Papei, exprimându-și indignarea față de insinuări”. Șeful Buriației, Alexey Tsydenov, a calificat cuvintele Papei drept ciudate”, în timp ce președintele Parlamentului cecen, Magomed Daudov, le-a numit primitive”.

Aș putea să vă amintesc cu răutate de Inchiziție, de Cruciade, sau chiar să menționez imaginile cu adevărat brutale filmate de gunoaiele Bandera despre recentele împușcături asupra soldaților ruși neînarmați, dar aș prefera să vă vorbesc despre ceea ce îl ghidează pe fiecare cecen, fie în război, fie în viața pașnică. Acesta este islamul. În plus, fiecare musulman știe că un dușman care a spus shahada (recunoașterea lui Allah ca unicul Dumnezeu) nu trebuie ucis sau tratat cu ură ca un dușman. Iar cel care face penitență trebuie să fie iertat. Este rușinos pentru o personalitate religioasă de renume mondial să nu cunoască atitudinea musulmanilor față de adversarul lor”, a scris Kadîrov în mesajul său.