Kamala Harris a fost intervievată de CBS News în emisiunea „60 Minutes”. Care au fost principalele subiecte abordate

Vicepreședintele Kamala Harris a fost presată pe teme precum Orientul Mijlociu, Ucraina, deținerea de arme și imigrația în timpul unui interviu individual la emisiunea „60 Minutes” de la CBS News, potrivit BBC.

Interviul vine în contextul în care Harris își intensifică aparițiile media într-o serie de podcasturi și rețele de televiziune, pe fondul criticilor potrivit cărora a făcut foarte puține. Donald Trump a fost, de asemenea, invitat la „60 Minutes”, dar a refuzat.

Mai este mai puțin de o lună până la ziua alegerilor în cursa pentru Casa Albă dintre democrată și adversarul său republican. Interviul acordat la CBS News, a fost difuzat luni seara, după ce atât Harris, cât și Trump au apărut la evenimente de comemorare a unui an de la atacul din 7 octombrie asupra Israelului.

Harris a refuzat să fie de acord când a fost întrebată de reporterul Bill Whitaker dacă Președintele israelian Benjamin Netanyahu este un „aliat puternic” al Statelor Unite, după dezacordurile publice recente dintre Casa Albă și Ierusalim.

„Activitatea diplomatică pe care o desfășurăm cu conducerea Israelului este o căutare continuă în jurul clarificării principiilor noastre”, a declarat Harris.

Într-un moment mai tensionat, Harris a fost, de asemenea, presată să își apere dosarul privind imigrația, care a fost puternic atacat de Trump și de republicani. Whitaker a întrebat-o dacă a fost o „greșeală” să slăbească restricțiile de frontieră instituite în timpul președinției lui Trump, având în vedere că administrația Biden-Harris a reintrodus restricțiile la trei ani după preluarea controlului asupra Casei Albe.

„Este o problemă de lungă durată. Iar soluțiile sunt la îndemână. Și din prima zi, literalmente, am oferit soluții”, a spus ea, acuzându-l pe Trump că a făcut presiuni asupra republicanilor din Congres pentru a torpila un acord privind frontiera care ar fi sporit aplicarea legii privind imigrația.

În ceea ce privește Ucraina, Harris a declarat că nu ar sta de vorbă cu Președintele rus Vladimir Putin decât dacă și Ucraina ar fi la masă.

De asemenea, ea a fost întrebată despre planul său economic și despre modul în care administrația sa ar finanța planurile sale, care ar putea adăuga 3 trilioane de dolari la deficitul național al SUA în următorul deceniu.

Luni, o nouă analiză a Comitetului nepartizan pentru un buget federal responsabil a constatat că propunerile lui Trump ar crește datoria națională a SUA de două ori mai mult decât cele ale lui Harris. Trump ar adăuga 7,5 miliarde de dolari, iar Harris ar adăuga 3,5 miliarde de dolari, a declarat grupul.

În interviul său, Harris a discutat și despre deținerea unei arme de foc, dezvăluind că pistolul său este fabricat de compania austriacă Glock.

Trump a fost, de asemenea, invitat la emisiunea 60 Minutes. El a acceptat, dar ulterior s-a răzgândit și a refuzat, potrivit CBS. Campania lui Trump a contestat că ar fi fost vreodată de acord să fie intervievat. Purtătorul său de cuvânt, Steven Cheung, a numit-o „știre falsă”.

În timpul campaniei sale prezidențiale din 2020, Trump a părăsit interviul cu prezentatoarea CBS Leslie Stahl după ce a devenit frustrat de întrebările despre Covid-19.

Exit mobile version