• Kamala Harris a intrat pe scenă în Delaware pe muzica lui Mary J Blige.
  • Kamala Harris este prima femeie de culoare și prima femeie de origine asiatică, care devine vicepreședinte al SUA
  • Kamala Harris, fiica unor imgranți din India și Jamaica, va deține cea mai înaltă funcție ocupată vreodată de o femeie în istoria SUA

Kamala Harris l-a introdus pe scenă pe Joe Biden. Și-a început primul discurs citându-l pe John Lewis, lider al mișcării pentru drepturile civile ale afroamericanilor: ”Democrația nu este un stat, nu este un act”. ”Să aperi democrația cere luptă și sacrificii. Dar este bucurie în asta.” a spus Harris.

Avem puterea să ne construit un viitor mai bun. Și într-un moment când chiar democrația era pe buletinul de vot la aceste alegeri iar miza era chiar sufletul Americii, cu toată lumea privindu-ne, ați adus o nouă zi pentru America.

Aţi transmis un mesaj clar. Aţi ales speranţa şi unitatea, decenţa, ştiinţă şi da, adevărul. L-aţi ales pe Joe Biden ca următor preşedinte al SUA. Joe este un vindecător care uneşte, o persoană cu siguranţă şi experienţă”, a mai spus Harris în fața miilor de oameni care o aclamau la Wilmington.

Recomandări

ȘOIGU VA FI ÎNLOCUIT
ROBOȚII DEVIN TOT MAI PREZENȚI ÎN CHINA
143 DE PERSOANE MOR ÎN BRAZILIA
CUM TE ADRESEZI TINERILOR
GOOGLE ȘI HARVARD FAC ECHIPĂ
ARABIA VREA ÎN CARTEA RECORDURILOR DIN NOU

Harris a vorbit despre mama ei: ”Când a venit din India, la 19 ani, nu-și imagina acest moment. Dar a crezut atât de mult în America încât acest moment a ajuns posibil. Așa că mă gândesc la ea și la toate generațiile de femei – de culoare, asiatice, albe, latine, amerindiene, care de-a lungul istoriei au pavat drumul pentru asta. Deși sunt prima femeie care ocupă această funcție, nu voi fi ultima.”