• Noile propuneri ale lui Harris se concentrează pe modalităţi de a ajuta americanii să-şi îmbunătăţească situaţia financiară.
  • Se aşteaptă ca aceste politici să se bazeze pe iniţiativele anterioare ale lui Harris.
  • Printre acestea s-ar putea număra măsuri pentru reducerea diferenţelor salariale dintre bărbaţi şi femei.

Kamala Harris va prezenta un nou set de politici economice în această săptămână, potrivit unei investigaţii exclusive Reuters.

Conform surselor Reuters, noile propuneri ale lui Harris se concentrează pe modalităţi de a ajuta americanii să-şi îmbunătăţească situaţia financiară şi să creeze stimulente pentru companii în acest sens. „Nu este vorba doar despre accesibilitate, ci şi despre a le arăta alegătorilor că au o cale de a prospera economic”, ar fi spus una dintre sursele apropiate planurilor lui Harris.

Se aşteaptă ca aceste politici să se bazeze pe iniţiativele anterioare ale Kamalei şi ale administraţiei Biden. Printre acestea s-ar putea număra măsuri pentru reducerea diferenţelor salariale dintre bărbaţi şi femei şi sprijinirea întreprinderilor mici.

Recomandări

HIROSHIMA, PE ECRANE
CE SE ASCUNDE ÎN SPATELE A.I.
MOMENT ISTORIC
AFACERILE MICI SUSȚIN ECONOMIA
CE LE CERE CIOLACU
FĂRĂ TELEFON LA ȘCOALĂ

Lansarea acestor noi propuneri economice vine într-un moment critic, cu mai puţin de 50 de zile înainte de alegerile prezidenţiale. Unii consilieri recunosc provocarea de a transmite mesajul către alegătorii indecişi într-un timp atât de scurt.

În campania sa din 2020, Harris a propus creșteri salariale semnificative pentru milioanele de profesori din școlile publice, obligând companiile să dezvăluie diferențele salariale dintre bărbați și femei și penalizându-le pe cele care nu le reduc. Administrația Biden și Harris au făcut presiuni pentru a elimina prejudecățile în evaluarea locuințelor și pentru a utiliza bugetul federal de peste 700 de miliarde de dolari destinat contractelor pentru a sprijini întreprinderile minoritare.

Harris a lansat un set de politici economice axate pe costul ridicat al locuințelor, impozite, cheltuieli pentru întreprinderile mici, îngrijirea copiilor și bunuri. Planurile sale se bazează adesea pe politicile lui Biden, cum ar fi creșterea creditului fiscal pentru copii și ridicarea ratei impozitului pe profit la 28%.
Purtătorul de cuvânt al campaniei, James Singer, nu a comentat știrea. El a declarat pentru Reuters că Harris „va continua să prezinte agenda sa privind economia oportunităților pentru a reduce costurile, a face locuințele mai accesibile și a stimula creșterea economică în întreaga Americă”.

Citește și