Kane Tanaka, cea mai bătrână persoană din lume, a murit în Japonia

FOTO: Hepta
  • Kane Tanaka, cea mai bătrână persoană din lume, a murit în Japonia la vârsta de 119 ani.
  • Şi Guinness World Records a transmis că a aflat cu tristeţe de decesul lui Tanaka şi a precizat că vestea morţii sale a fost confirmată de consultantul senior în gerontologie Robert Young.
  • În 2020, una din 1.565 de persoane din Japonia avea peste 100 de ani, mai mult de 88% dintre acestea fiind femei.

Kane Tanaka, cea mai bătrână persoană din lume, a murit în Japonia la vârsta de 119 ani, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale din această ţară, citat de CNN. Femeia a rezistat războiaelor şi pandemiilor rezolvând probleme de matematică.

Kane Tanaka s-a născut pe 2 ianuarie 1903 şi a murit pe 19 aprilie 2022

Şi Guinness World Records a transmis că a aflat cu tristeţe de decesul lui Tanaka şi a precizat că vestea morţii sale a fost confirmată de consultantul senior în gerontologie Robert Young, care a ajutat, de asemenea, la confirmarea recordului de cea mai în vârstă persoană în viaţă în 2019.

A devenit cea mai bătrână persoană în viaţă în ianuarie 2019, la vârsta de 116 ani şi 28 de zile. Ea este, de asemenea, a doua cea mai bătrână persoană înregistrată vreodată, după Jeanne Calment, care a trăit până la vârsta de 122 de ani”, au scris cei de la Guinness World Records pe Twitter.

Guinness World Records a declarat, după decesul lui Kane Tanaka, faptul că „titlurile de cea mai bătrână persoană în viaţă şi cea mai bătrână persoană în viaţă (femeie) sunt în prezent investigate” şi că alte detalii vor fi anunţate în timp util.

Familia lui Tanaka a declarat, tot pe Twitter, la începutul acestei luni, că Tanaka a fost frecvent bolnavă în ultima vreme şi că „a tot intrat şi ieşit din spital”.

Născută în 1903, Tanaka s-a căsătorit cu proprietarul unui magazin de orez la vârsta de 19 ani şi a lucrat în magazinul familiei până la vârsta de 103 ani.

Ea a supravieţuit de două ori cancerului şi a trăit mai multe evenimente istorice, supravieţuind celor două războaie mondiale, gripei spaniolă din 1918, precum şi la pandemia COVID-19.

CNN a relatat anterior despre Kane Tanaka în timpul pregătirii sale pentru a participa la ştafeta torţei olimpice înainte de Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo 2020, care au fost amânate. Planul era ca ea să preia flacăra în timp ce aceasta trecea prin Shime, în localitatea sa natală Fukuoka, dar în cele din urmă nu a participat, din cauza îngrijorărilor legate de COVID-19.

Tanaka locuia într-un azil de bătrâni din Fukuoka

Familia ei a spus că îşi menţinea mintea şi corpul ocupate fiind foarte curioasă şi rezolvând probleme de matematică.

Strănepoata lui Kane Tanaka, Junko Tanaka, a înfiinţat un cont de Twitter în ianuarie 2020 pentru a celebra viaţa femeii. Ea a postat pe Twitter fotografii cu străbunica sa bucurându-se de bunătăţi precum prăjituri şi sucuri şi a împărtăşit realizările sale.

CNN a relatat anterior că Junko a spus despre bunica ei: „S-ar putea să fiu părtinitoare pentru că sunt rudă cu ea, dar cred că este uimitoare; am vrut să împărtăşesc asta cu lumea şi ca oamenii să se simtă inspiraţi şi să simtă bucuria ei”.

În 2020, una din 1.565 de persoane din Japonia avea peste 100 de ani, mai mult de 88% dintre acestea fiind femei.

Cifrele publicate de Guvern în iulie 2020 au arătat că femeile au o speranţă de viaţă de 87,45 ani, faţă de 81,4 ani pentru bărbaţi.