• Karine Jean-Pierre va deveni prima femeie de culoare și prima persoană LGBTQ+ care va ocupa funcția de secretar de presă al Casei Albe.
  • În luna mai a anului trecut, Jean-Pierre a devenit a doua femeie de culoare din istorie care a ținut briefingul de presă zilnic.
  • Recent, ea a înlocuit-o pe Psaki în ultimul moment pentru călătoria de patru zile a lui Biden în Europa, în mijlocul invaziei rusești, după ce Psaki a fost testată pozitiv pentru Covid-19.

Karine Jean-Pierre va deveni noul secretar de presă al Casei Albe când Jen Psaki va părăsi postul săptămâna viitoare, a anunțat joi președintele Joe Biden într-un comunicat. Jean-Pierre devine, astfel, prima femeie de culoare și LGBTQ declarată, care va ocupa această funcție.

Președintele SUA, Joe Biden, a făcut referire la calitățile care au dus la alegerea lui Jean-Pierre pentru funcția de secretar de presă al Casei Albe.

„Karine nu numai că aduce experiența, talentul și integritatea necesare pentru această funcție dificilă, dar va continua să conducă în comunicarea despre activitatea administrației Biden-Harris în numele poporului american”, a declarat Biden într-un comunicat, adăugând că „Jen Psaki a stabilit standardul pentru a readuce decența, respectul și decorul în sala de ședințe a Casei Albe”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, care va pleca curând din funcție, a transmis că Jean-Pierre va fi prima femeie de culoare și din comunitatea LGBTQ+ care va ocupa această funcție.

Va fi prima femeie de culoare, prima persoană LGBTQ+ care va ocupa acest rol, ceea ce este uimitor, deoarece reprezentarea contează și ea va da o voce atât de multor persoane, va permite și va arăta multora ce este cu adevărat posibil atunci când muncești din greu și visezi mult, iar asta contează și… ar trebui să sărbătorim acest lucru„, a declarat actualul secretar de presă al Casei Albe, Jen Psaki.

În luna mai a anului trecut, Jean-Pierre a devenit a doua femeie de culoare din istorie care a ținut briefingul de presă zilnic. Ea a făcut parte din echipa de comunicare a Casei Albe de la preluarea mandatului de către Biden, iar înainte de aceasta a fost consilier în campania acestuia și șefă de cabinet al actualei vicepreședinte Kamala Harris, conform CNN.

Este o onoare și un privilegiu să mă aflu în spatele acestui podium”, a spus Karine Jean-Pierre.

Ea a acordat, de asemenea, un moment pentru a-i mulțumi lui Psaki.

„A fost o colegă minunată, o prietenă, un mentor în ultimul an și jumătate și nu cred că aș fi aici fără atât de mulți oameni, dar inclusiv fără ea, care este o persoană cu adevărat solidă și uimitoare”, a spus Jean-Pierre.

Recent, ea a înlocuit-o pe Psaki în ultimul moment pentru călătoria de patru zile a lui Biden în Europa, în mijlocul invaziei rusești, după ce Psaki a fost testată pozitiv pentru Covid-19 cu o zi înainte ca Biden să plece.

Jean-Pierre ocupă în prezent funcția de secretar de presă adjunct principal al Casei Albe. Aceasta va începe în mod oficial ca secretar de presă după ultima zi a lui Psaki, care va fi pe 13 mai.