• Kate Middleton a preluat un rol regal important de la soțul ei, prințul William, devenind colonel al Gărzilor Irlandeze.
  • Vestea vine după ce familia regală s-a reunit săptămâna aceasta la un prânz regal festiv la Castelul Windsor, găzduit de Regele Charles.
  • În calitate de cap al familiei după moartea regretatei regine în septembrie, Charles a arătat elegant într-un costum negru simplu cu o cravată gri.

Prințesa de Wales, Kate Middleton, a devenit colonel al Gărzilor Irlandeze, rol deținut anterior de soțul ei, prințul William, a anunțat Palatul Buckingham. Acest lucru vine în contextul în care Palatul a dezvăluit, de asemenea, că parada de ziua de naștere a regelui, cunoscută sub numele de Trooping the Colour, va avea loc pe 17 iunie în centrul Londrei.

Regele și Prințul de Wales vor călări pe cal în timpul defilării, în timp ce alți membri ai familiei regale, inclusiv Kate și Regina Consort, vor privi din trăsuri și de la balconul Palatului Buckingham. Palatul Buckingham a precizat că trei membri ai familiei au fost numiți colonei în cadrul Foot Guards, inclusiv Camilla în calitate de colonel al Grenadier Guards. acest rol a fost deținut anterior de ducele de York și a rămas vacant de când a fost deposedat de titlurile regale.

Între timp, Kate, în vârstă de 40 de ani, va deveni colonel al Gărzilor irlandeze, un rol deținut anterior de William, care va prelua titlul de colonel al Gărzilor galeze de la tatăl său. Nu va exista nicio schimbare în ceea ce privește actualii colonelii ai celorlalte regimente din cadrul Diviziei de Casație, a precizat Palatul. Trooping the Colour marchează de peste 260 de ani ziua oficială de naștere a monarhului, iar 2023 va marca prima apariție a lui Charles la acest eveniment în calitate de rege și urmează încoronării sale, care va avea loc pe 6 mai.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Peste 1.400 de soldați care defilează, 200 de cai și 400 de muzicieni iau parte la această demonstrație de precizie militară, cavalerie și fanfară.

Parada pornește de la Palatul Buckingham și coboară pe The Mall până la Horse Guards Parade, și se încheie cu un zbor al Royal Air Force. Vestea vine după ce familia regală s-a reunit săptămâna aceasta la un prânz regal festiv la Castelul Windsor, găzduit de Regele Charles.

În calitate de cap al familiei după moartea regretatei regine în septembrie, Charles a arătat elegant într-un costum negru simplu cu o cravată gri.