• Nordul nu a detaliat pașii importanți și practici discutați.
  • Kim Jong-un a prezidat reuniunea Comisiei militare centrale a Partidului Muncitorilor din Coreea.
  • Coreea de Sud și Statele Unite urmează să înceapă luni exercițiul de amploare Freedom Shield.

Coreea de Nord ar fi discutat și decis măsuri de descurajare a războiului în cadrul unei reuniuni a comisiei militare a partidului de guvernământ, înainte de exercițiile militare comune dintre Coreea de Sud și Statele Unite.

Potrivit Agenției Centrale de Știri Coreene (KCNA), agenție de stat a Nordului, duminică, liderul Kim Jong-un a prezidat reuniunea Comisiei militare centrale a Partidului Muncitorilor din Coreea.

KCNA a precizat că în cadrul reuniunii au fost discutate și adoptate măsuri practice importante” pentru o utilizare mai eficientă, puternică și ofensivă” a descurajării de război a țării pentru a face față situației actuale, în care provocările de război ale Statelor Unite și ale Coreei de Sud ating linia roșie.

Recomandări

AUSTRIA MENȚINE VETO-UL
UNGARIA RATIFICĂ ADERAREA SUEDIEI LA NATO
CEL MAI CĂLDUROS FEBRUARIE DIN ISTORIE
DETALII DESPRE MOARTEA LUI NAVALNÎI
IOHANNIS MERGE LUNI LA PARIS
CUM AJUTĂ CIA ÎN LUPTA CU PUTIN?

Nordul nu a detaliat pașii importanți și practici discutați. Sudul și Statele Unite urmează să înceapă luni exercițiul de amploare Freedom Shield pentru o perioadă de unsprezece zile. KCNA a precizat că în cadrul reuniunii s-au discutat, de asemenea, îndatoriri pentru accelerarea dezvoltării rurale, construcția regională și marea construcție socialistă.

În februarie, Coreea de Nord a amenințat că va transforma Pacificul „în poligonul nostru de tragere” în timp ce a lansat două rachete balistice cu rază scurtă de acțiune spre Japonia. Acțiunea a atras o condamnare rapidă din partea rivalilor țării și a determinat Tokyo să solicite o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite.

Nordul a declarat că lansările au implicat noul său sistem de lansatoare de rachete multiple de 600 mm care ar putea fi înarmat cu arme nucleare „tactice” pentru a fi utilizate pe câmpul de luptă. Oficialii sud-coreeni din domeniul apărării au considerat sistemul de arme ca fiind o rachetă balistică cu rază scurtă de acțiune.