• Nordul nu a detaliat pașii importanți și practici discutați.
  • Kim Jong-un a prezidat reuniunea Comisiei militare centrale a Partidului Muncitorilor din Coreea.
  • Coreea de Sud și Statele Unite urmează să înceapă luni exercițiul de amploare Freedom Shield.

Coreea de Nord ar fi discutat și decis măsuri de descurajare a războiului în cadrul unei reuniuni a comisiei militare a partidului de guvernământ, înainte de exercițiile militare comune dintre Coreea de Sud și Statele Unite.

Potrivit Agenției Centrale de Știri Coreene (KCNA), agenție de stat a Nordului, duminică, liderul Kim Jong-un a prezidat reuniunea Comisiei militare centrale a Partidului Muncitorilor din Coreea.

KCNA a precizat că în cadrul reuniunii au fost discutate și adoptate măsuri practice importante” pentru o utilizare mai eficientă, puternică și ofensivă” a descurajării de război a țării pentru a face față situației actuale, în care provocările de război ale Statelor Unite și ale Coreei de Sud ating linia roșie.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Nordul nu a detaliat pașii importanți și practici discutați. Sudul și Statele Unite urmează să înceapă luni exercițiul de amploare Freedom Shield pentru o perioadă de unsprezece zile. KCNA a precizat că în cadrul reuniunii s-au discutat, de asemenea, îndatoriri pentru accelerarea dezvoltării rurale, construcția regională și marea construcție socialistă.

În februarie, Coreea de Nord a amenințat că va transforma Pacificul „în poligonul nostru de tragere” în timp ce a lansat două rachete balistice cu rază scurtă de acțiune spre Japonia. Acțiunea a atras o condamnare rapidă din partea rivalilor țării și a determinat Tokyo să solicite o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite.

Nordul a declarat că lansările au implicat noul său sistem de lansatoare de rachete multiple de 600 mm care ar putea fi înarmat cu arme nucleare „tactice” pentru a fi utilizate pe câmpul de luptă. Oficialii sud-coreeni din domeniul apărării au considerat sistemul de arme ca fiind o rachetă balistică cu rază scurtă de acțiune.