UDMR acceptă decizia revocării lui Vlad Voiculescu, declară vicepremierul Kelemen Hunor.

„Azi dimineață m-a anunțat prim-ministrul Florin Cîțu despre decizia de a-l demite pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Demiterea unui ministru este prerogativa constituțională exclusivă a premierului, această decizie nu se comentează, ci se aplică. UDMR acceptă această decizie, și susținem coaliția, deoarece împreună ne-am asumat responsabilitatea pentru conducerea țării”, scrie Kelemen Hunor pe Facebook.

Acesta susține că există deziderate mari și importante pentru țară și trebuie numit un ministru nou în fruntea ministerului cât mai curând. „Continuăm conform acordului de coaliție”, transmite liderul UDMR.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Discuția de luni referitoare la Vlad Voiculescu „nu a fost chiar așa prietenoasă”, ci a fost „un compromis de moment”, declară senatorul UDMR Laszlo Attila. Senatorul UDMR Laszlo Attila a declarat, miercuri, că Uniunea nu a fost consultată înainte de luarea deciziei, dar nu vrea să comenteze motivele acesteia.

„Noi ne-am aliat într-o alianță în baza unui program de guvernare, nu în baza persoanelor care vor fi desemnate. Nu avem nevoie de o criză guvernamentală acum. Sper ca cei de la USR să găsească un înlocuitor și lucrurile să reintre în normal”, a spus Laszlo Attila. În ce-l privește pe Voiculescu, senatorul UDMR consideră că „ar fi putut fi comunicate mai bine lucrurile”.

După scandalul de la Spitalul Foișor, premierul Florin Cîţu, întrebat despre remanierea lui Vlad Voiculescu, a spus: „Remanierea sau orice decizie despre vreun ministru din cabinetul acesta e luată doar de premier, iar aceste decizii nu se discută, ele se vor anunţa”. În replică, preşedintele USR, Dan Barna, a spus că Vlad Voiculescu „nu este perfect”, dar este „un om grozav pentru că foarte puţini din actualul guvern şi din clasa politică ar fi rezistat la atacurile mizerabile care i se fac”.