• SUA au anunțat un nou ajutor militar, de 250 milioane dolari: rachete HIMARS, antiaeriene, antitanc Javelin și muniție pentru artilerie.
  • Ucraina a atacat cu drone șase regiuni rusești: 4 avioane rusești au fost avariate în baza aeriană Pskov.
  • Prigojin a fost înmormântat în secret, iar Rusia întârzie cu investigarea prăbușirii avionului.

În ultima noapte, Kievul a trecut prin cel mai mare bombardament de la începutul verii, în timp ce Ucraina a atacat cu drone șase regiuni rusești, fiind considerat cel mai puternic de la începutul războiului. Patru avioane rusești au fost avariate doar în baza aeriană Peskov. Moscova susține că a distrus patru șalupe rapide în Marea Neagră.

„250 de milioane de dolari, acestea vor reprezenta rachete HIMARS, rachete pentru sistemele antiaeriene, rachete antitanc, dar și foarte multă muniție pentru artilerie, în special lovituri de 155 milimetri. Știm că Ucraina a eliberat de curând localitatea Robotyne și continuă ofensiva către localitatea Tokmak, de unde ar putea să aibă șanse să se apropie de coastele Mării Azov, pe două direcții. Este clar că Ucraina are nevoie de muniție și muniție a primit în acest moment, însă. Ucraina a demonstrat noaptea trecută că are o mare putere de atac la distanțe mari”, a explicat Florin Jipa, editor șef la Monitorul Apărării și Securității, la Aleph News.

A fost un joc de-a șoarecele cu pisica referitor la înmormântarea lui Prigojin. Media a spus că funeraliile vor avea loc pe 30 august, ca după-amiază să afle toată lumea că liderul mercenarilor Wagner a fost deja înhumat.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

„Putin se teme și s-a temut de Prigojin și după moartea acestuia. Prima dată, presa a spus că pe 30 august va avea loc înmormântarea. Pe urmă, când au apărut imagini, toți s-au dus, dar acolo era înmormântat alt lider Wagner cu care a fost Prigojin în avion, iar după un timp, presa a anunțat că Evgheni Prigojin a fost deja înmormântat”, a spus Florin Jipa, editor șef la Monitorul Apărării și Securității, la Aleph News.

Citește și: