• Rapoarte din Rusia spun că a avut loc un atac cu drone asupra aeroportului din orașul Pskov, situat în nord-vestul țării.
  • Pskov se află la peste 600 km de Ucraina, aproape de granița cu Estonia.
  • În ultimele săptămâni, Ucraina a crescut utilizarea dronelor pentru a ataca ținte din interiorul Rusiei.

Dronele ucrainene au atacat Rusia în timpul nopții, distrugând avioane militare și perturbând traficul aerian, au declarat oficialii ruși miercuri dimineață, la câteva ore după slujba de înmormântare a liderului mercenar rus Evgheni Prigojin.

Dronele ucrainene au vizat șase regiuni rusești în cel mai mare atac coordonat cu drone de la începutul războiului, scrie Sky News.

Guvernatorul local din Pskov a declarat că armata a respins un atac. O înregistrare video, pe care acesta a distribuit-o pe social media, arată un incendiu de proporții și o explozie. Patru avioane militare au fost avariate și au fost anulate toate zborurile până când daunele vor putea fi evaluate.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META

Rapoarte media neconfirmate au afirmat că între 10 și 20 de drone ar fi putut ataca aeroportul.

Pskov se află la aproximativ 660 km de Ucraina, aproape de granița cu Estonia și Letonia.

În ultimele săptămâni, Ucraina a crescut utilizarea dronelor pentru a ataca ținte din interiorul Rusiei.

Alte drone au fost doborâte deasupra Oriol, Briansk, Riazan, Kaluga și a regiunii Moscovei, potrivit Ministerului Apărării.

Oficiali militari și din domeniul apărării din Rusia au declarat că trei drone ucrainene au fost doborâte deasupra regiunii sudice Briansk, una deasupra regiunii centrale Orlov și una deasupra regiunii Riazan, la sud de Moscova. Spațiul aerian din jurul aeroportului Vnukovo din Moscova a fost închis pentru scurt timp, a relatat Tass.

Un avion rusesc a distrus, de asemenea, patru ambarcațiuni ucrainene de atac rapid care transportau până la 50 de parașutiști într-o operațiune în Marea Neagră, a precizat armata.

Reuters nu a reușit să verifice în mod independent aceste rapoarte și nu a existat niciun comentariu imediat din partea Ucrainei.

Atacurile cu drone au avut loc în timp ce secretarul de stat american Antony Blinken a anunțat un nou pachet de asistență militară pentru a ajuta Ucraina.

Citește și: