• Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, îl acuză pe Putin că l-a ucis pe Evgheni Prigojin.
  • Kremlinul se apără. A respins acuzațiile occidentale potrivit cărora președintele rus s-ar afla în spatele morții lui Prigojin.
  • Prigojin a murit într-un accident de avion pe 23 august, la două luni după rebeliunea de scurtă durată a Wagner.

Prigojin a avut un conflict cu Putin și apoi Putin l-a ucis”. Sunt cuvintele Ministrul ucrainean de externe. Dmitro Kuleba a invocat moartea fostului lider Wagner ca motiv pentru care președintele rus Vladimir Putin nu poate fi de încredere în negocierile de pace.

„Toți cei care întreabă despre acest lucru ar trebui de fapt să nu ne întrebe pe noi, ci pe domnul Prigojin”, a declarat Kuleba. „El a avut un conflict cu Putin, a purtat negocieri de succes cu Putin, a rezolvat acest conflict, a convenit asupra unor garanții de securitate și apoi Putin l-a ucis”, a spus Kuleba la conferință de presă, la Paris.

Kremlinul se apără. A respins acuzațiile occidentale potrivit cărora președintele rus s-ar afla în spatele morții lui Prigojin. Spun că e „minciună absolută”, scrie AP.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Prigojin a murit într-un accident de avion pe 23 august, la două luni după o rebeliune de scurtă durată a Wagner.

O evaluare preliminară a serviciilor de informații americane a concluzionat că o explozie intenționată a cauzat prăbușirea avionului, iar oficialii occidentali au indicat o listă lungă de dușmani ai lui Putin care au fost asasinați.

În timpul aceluiași briefing de presă, alături de omologul său francez Catherine Colonna, a mai spus că, în timp ce „voci individuale” din Occident se întreabă dacă sprijinul pentru Ucraina ar trebui redus, Kievul nu a simțit nicio scădere a sprijinului.

Citește și: