• Florin Jipa: „Putin a fost speriat de revolta anterioară a lui Prigojin”.
  • Astăzi vor fi înmormântaţi şase dintre mercenarii Wagner aflaţi la bordul avionului, urmând ca Evgheni Prigojin să fie înhumat pe 30 august.
  • Deși cutia neagră şi resturile avionului au fost recuperate de mai multe zile, anchetatorii ruşi nu au declarat nimic despre posibila cauză a prăbuşirii avionului.

Putin a ordonat serviciilor secrete ruseşti să se pregătească pentru ameninţarea unei noi insurgenţe militare. În acest timp se pregătesc funeraliile pentru comandanţii Wagner ucişi în avionul prăbuşit pe 23 august, scrie Moscow Times.

Conform presei ruse, astăzi vor fi înmormântaţi şase dintre mercenarii Wagner aflaţi la bordul avionului, urmând ca Evgheni Prigojin să fie înhumat pe 30 august. Aceste date nu au fost totuși confirmate nici de Kremlin, nici de familia liderului mercenar.

Florin Jipa, editor șef la Monitorul Apărării și Securității, scrie că „Putin a fost speriat de revolta anterioară a lui Prigojin, când tancurile mercenarilor Wagner s-au apropiat la 200 km de Moscova, iar agenţiile sale de informaţii au primit ordin să oprească orice nou miting Wagner care s-ar putea transforma într-un nou marş spre Moscova”.

Recomandări

DE CE S-A PRĂBUȘIT ELICOPTERUL CU RAISI
CNN: HAGA CERE ARESTAREA LUI NETANYAHU
CE URMEAZĂ ÎN IRAN
TAYLOR SWIFT, ÎN SLUJBA DOMNULUI
SCARLET JOHANSSON CRITICĂ OPENAI
RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT

Au existat semne că o operaţiune de securitate în masă a fost pusă în aplicare la cimitirul Serafimovsky din Sankt Petersburg, fiind instalate inclusiv detectoare de metale, unde funeraliile discrete a unor mercenari Wagner.

„ Preşedintele Lukaşenko este parte a acestui plan, deoarece încearcă să reţină în Belarus cât mai mulţi mercenari Wagneri, pentru a-i împiedica să ia parte la funeralii, mai spun surse media din Rusia”, mai spune Florin Jipa.

Deși cutia neagră şi resturile avionului au fost recuperate de mai multe zile, anchetatorii ruşi nu au declarat nimic despre posibila cauză a prăbuşirii avionului. Se speculează că o explozie a avut loc la bordul aeronavei.

Citește și: