• Klaus Iohannis a mers marți la Spitalul de Urgență „Floreasca” din Capitală.
  • „Am întâlnit pompierii care au fost la intervenție, profesioniști, și medicii, care s-au mobilizat incredibil, rapid de tot”, a spus Klaus Iohannis.
  • Președintele României a precizat că în calitate de președinte nu se putea face mai mult.

Klaus Iohannis a mers marți la Spitalul de Urgență „Floreasca” din Capitală, unde sunt internați o parte din cei 56 de oameni răniți în urma exploziilor produse sâmbătă la o stație ilegală de GPL din Crevedia.

„Am întâlnit pompierii care au fost la intervenție, profesioniști, și medicii, care s-au mobilizat incredibil, rapid de tot. Aceste intervenții foarte rapide au salvat vieți. E momentul să ne gândim și la familiile victimelor, că sunt real alături de ei și că fiecare încearcă să vină cu un ajutor. Trebuie să vedem- a fost neglijență, ignoranță sau nu au fost bune procedurile sau cineva a încălcat clar legea? Nu vreau să acuz pe nimeni, dar aștept ca instituțiile vinovate să vină cu explicații, vinovații să primească pedepse exemplare. Este inacceptabil să dăm din umeri. Toată această serie de tragedii nu poate rămâne fără urmări”, a spus președintele Klaus Iohannis.

Președintele României a precizat că în calitate de președinte nu se putea face mai mult. „Președintele e doar formal executiv, lucrurile se fac de guverne. Ce am făcut eu a fost să mă lupt la Bruxelles pentru bani și vă amintesc că am obținut 80 de miliarde de euro pentru România pentru a rezolva, de exemplu, această problemă”, a explicat Klaus Iohannis.

Recomandări

CE SĂRBĂTORESC ROMÂNII AZI
LUIS RUBIALES VA FI JUDECAT
DISNEY SI WARNER SE ALIAZĂ
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
AVERTISMENTUL UNUI CERCETĂTOR DESPRE A.I.
SE RĂCEȘTE VREMEA

Fiind întrebat despre centrele de arși care sunt „mereu pe hârtie”, președintele României a răspuns că a discutat cu conducerea spitalului și ei i-au spus că lucruri s-au făcut. „Poate promisiunile au fost prea mari sau poate angajamentul unor oameni a fost prea mic. Eu cred că mai avem destul de mult de lucru. Însă am văzut unele lucruri senzaționale”, a continuat președintele Klaus Iohannis.

Citește și: