• Generalul Andrei Averianov a fost ales să conducă operațiunile din Africa ale grupului Wagner Mercenary, după moarte lui Evgheni Prigojin.
  • Andrei Averianov a fost acuzat că a ordonat asasinarea disidenților ruși.
  • Averianov este în prezent șeful operațiunilor ofensive secrete din cadrul serviciului de informații militare al Rusiei.

Generalul Andrei Averianov a fost ales să conducă operațiunile din Africa ale grupului Wagner Mercenary, după moarte lui Evgheni Prigojin.

Averianov este în prezent șeful operațiunilor ofensive secrete din cadrul serviciului de informații militare al Rusiei și a fost acuzat că a ordonat asasinarea disidenților ruși. Acesta va trebui să mențină operațiunile Wagner în Africa după moartea șefului grupării, scrie Fox News, citând Wall Street Journal.

Averianov s-a întâlnit cu liderii africani în timpul unui summit Rusia-Africa în luna iulie. Summitul a fost, de asemenea, prima apariție publică a lui Prigojin, după scurta sa răzvrătire împotriva regimului președintelui rus Vladimir Putin.

Recomandări

CA ÎNTRE PRIME DOAMNE
EFECTUL „SWIFT” BATE JOCURILE OLIMPICE
ANGELINA JOLIE, ACUZATĂ CĂ I-A ÎNDEPĂRTAT PE COPII DE BRAD PITT
PROTESTE LA EUROVISION
GRETA THUNBERG SE ALĂTURĂ PROTESTELOR
ZELENSKI DEMITE PE BANDĂ RULANTĂ

Când avionul privat al lui Prigozhin s-a prăbușit săptămâna trecută, Wagner a pierdut mai mulți membri ai conducerii, pe lângă liderul lor. La bordul avionului se aflau și secundul lui Prigojin, Dmitri Utkin, și șeful logistic nemilitar al Wagner, Valery Chekalov.

Putin i-a forțat pe mercenarii Wagner să își retragă operațiunile din Ucraina în urma revoltei lor de la începutul acestui an. Cu toate acestea, grupul rămâne foarte activ în Africa.

Nu se știe ce a provocat prăbușirea avionului lui Prigojin, dar experții cred că Putin a ordonat un asasinat.

Salvatorii ruși au declarat că au găsit 10 cadavre în epava avionului, iar oficialii au declarat duminică că o analiză ADN a confirmat că Prigojin se afla printre ele.

Citește și