• Mostrele ADN au confirmat că trupul este a lui Prigojin.
  • În urma examinări genetice, comitetul de anchetă rus confirmă că cele 10 persoane sunt cele de pe lista de pasageri.
  • Nu au fost oferite detalii despre teste în mod public.

În urma examinări genetice, comitetul de anchetă rus confirmă că cele 10 persoane desemnate de comisia de aviație a Rusiei de la bordul avionului prăbușit sunt moarte. Printre acestea se numără și liderul mercenarilor Evgheni Prigojin. Rezultatele au fost confirmate în urma analizelor ADN, scrie Associated Press.

Purtătoarea de cuvânt a comitetului, Svetlana Petrenko, a declarat că testele medico-legale au identificat toate cele 10 corpuri recuperate de la locul accidentului de miercuri, iar rezultatele „sunt conform cu predicțiilor”. Declarația nu a oferit niciun detaliu cu privire la ceea ce ar fi putut provoca accidentul.

„În cadrul anchetei penale privind accidentul aviatic din regiunea Tver, au fost finalizate examinările genetice moleculare, conform rezultatelor acestora, au fost stabilite identitățile tuturor celor 10 morți, acestea corespund listei menționate în foaia de zbor”, a spus Svetlana Petrenko.

Recomandări

BIDEN: MĂ RETRAG PENTRU DEMOCRAȚIE
KAMALA, SHOW ME THE MONEY!
ALARMA SUNĂ DIN NOU LA TULCEA
SE STRÂNG VÂNĂTORII... CA LA URS
TOATE DRUMURILE DUC LA PARIS
CINCI DECENII MAI TÂRZIU...

Contextul

Prigojin a fost ucis la două luni după ce a organizat o revoltă de o zi împotriva armatei ruse pe care președintele Vladimir Putin a numit-o „trădare”. Kremlinul a ajuns la un acord cu Prigojin pentru a pune capăt revoltei armate, care i-a permis acestuia să fie liber fără să fie acuzat de nimic. Scurta revoltă a reprezentat cea mai mare acțiune împotriva autorității lui Putin din cei 23 de ani de guvernare.

Citește și: