• Jenni Hermoso spune că nu a fost de acord să fie sărutată de președintele federației spaniole de fotbal, Luis Rubiales.
  • Guvernul spaniol a demarat o procedură legală pentru a-l suspenda pe bărbatul de 46 de ani.
  • Nu merit această vânătoare de oameni”, a spus Rubiales.

Jenni Hermoso spune că nu a fost de acord să fie sărutată de președintele federației spaniole de fotbal, Luis Rubiales. 81 de jucătoare confirmă că nu vor juca pentru echipa feminină a Spaniei până când acesta nu va fi demis din funcție. Rubiales a refuzat să demisioneze după ce a sărutat-o pe buze pe atacanta Hermoso după victoria Spaniei în finala Cupei Mondiale de fotbal feminin împotriva Angliei la Sydney, informează BBC.

Guvernul spaniol a demarat o procedură legală pentru a-l suspenda pe bărbatul de 46 de ani, în timp ce Fifa a lansat, de asemenea, o procedură disciplinară. Se aștepta ca Rubiales să demisioneze în cadrul unei adunări generale convocate de Federația Spaniolă de Fotbal (RFEF), dar în schimb a declarat: Nu merit această vânătoare de oameni”. El a adăugat: Jenni a fost cea care m-a ridicat. I-am spus să uite de penalty-ul pe care Mary Earps l-a apărat și i-am spus un mic pupic?, iar ea a spus OK”.

A fost un sărut spontan. Reciproc, euforic și consensual. Aceasta este cheia. Un pupic consensual este suficient ca să mă scoți de aici?”.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Hermoso: Declarațiile lui Rubiales sunt false

Hermoso a dat o declarație lungă pe rețelele de socializare, spunând: Vreau să precizez că în niciun moment nu a avut loc conversația la care face referire domnul Luis Rubiales în adresa sa și, mai ales, sărutul său a fost vreodată consensual”.

Ea a adăugat că afirmațiile sale sunt categoric false și fac parte din cultura de manipulare pe care a generat-o”.

Simt nevoia să raportez acest incident pentru că sunt de părere că nicio persoană, în orice mediu de lucru, sportiv sau social, nu ar trebui să fie victima acestor tipuri de comportamente non-consensuale. M-am simțit vulnerabilă și m-am simțit victima unui act impulsiv, sexist și deplasat, fără niciun consimțământ din partea mea”, a continuat ea. Pur și simplu, nu am fost respectată”.

Ea a adăugat că a fost pusă sub o presiune continuă” pentru a ajuta cu o declarație care să justifice” acțiunile lui Rubiales – la fel ca și familia, prietenii și colegii ei de echipă.

Acest tip de incidente se adaugă la o lungă listă de situații pe care jucătorii le-au denunțat. Acest incident este picătura care a umplut paharul și ceea ce toată lumea a putut vedea în direct la televiziune vine și cu atitudini precum cea pe care am văzut-o în această dimineață [vineri] și care fac parte din viața de zi cu zi a echipei noastre de ani de zile”, a adăugat ea.

Guvernul spaniol cere explicații în fața tribunalului

Guvernul spaniol îi va cere lui Rubiales să dea explicații în fața unui tribunal spaniol cât mai curând posibil, a declarat vineri secretarul pentru sport, Victor Francos. Dacă instanța administrativă va considera că a încălcat codul sportului profesionist, el ar putea fi suspendat.

Între timp, Fifa va analiza dacă acțiunile sale constituie încălcări ale articolului 13 din codul său disciplinar, referitor la comportamentul ofensiv și fair-play.

Citește și: