• Ciolacu își asumă răspunderea pe ele, astfel că nu vor exista nici dezbateri, iar proiectul va fi implementat exact cum îl vrea Coaliția.
  • Câteva dintre consecințele acestor măsuri sunt: impozitarea multinaționalelor, creșterea TVA pe anumite sectoare, renunțarea la beneficii pentru cei din IT sau construcții.
  • Analist politic: Ne vom trezi cu taxe și impozite mai mari, care vor aduce recesiunea în România

Ciolacu găsește soluția pentru măsurile fiscale mult dezbătute. Își asumă răspunderea pe ele, astfel că nu vor exista nici dezbateri, iar proiectul va fi implementat exact cum îl vrea Coaliția. „Îmi voi pune mandatul pe masă în Parlament pentru reforme și dreptate socială” a spus premierul, făcând referire că o asumare de răspundere vine la pachet cu o portiță deschisă pentru o moțiune de cenzură.

Pe care, Cătălin Drulă, șeful USR deja o pregătește. La fel și partidul lui George Simion, AUR. Câteva dintre consecințele acestor măsuri sunt: impozitarea multinaționalelor, creșterea TVA pe anumite sectoare, renunțarea la beneficii pentru cei din IT sau construcții.

Adrian Negrescu, analist politic, spune că nu există niciun studiu de impact pentru aceste măsuri impuse pe surse, nu știu exact care vor fi consecințele și din această cauză se ajunge la lipsa de dezbatere, prin asumarea răspunderii. „PNL și PSD, probabil, vor vota această asumare. Ne vom trezi cu taxe și impozite mai mari, care vor aduce recesiunea în România.” 

Recomandări

BIDEN: MĂ RETRAG PENTRU DEMOCRAȚIE
KAMALA, SHOW ME THE MONEY!
ALARMA SUNĂ DIN NOU LA TULCEA
DUJARDIN PRIMEȘTE INTERDICȚIE LA JO
SE STRÂNG VÂNĂTORII... CA LA URS
TIMOTHEE, ÎN ROLUL LUI BOB DYLAN

Iar George Vulcănescu, analist economic, spune că situația era cunoscută de mult timp. „Aceste măsuri ar fi trebuit să vină, sau cel puțin să se discute, cu mult timp inainte, nu să se aplice intempestiv”, a spus acesta, la Aleph News.

Citește și: