• Săptămâna viitoare, Marcel Ciolacu merge la Bruxelles.
  • La Bruxelles, Ciolacu va vorbi cu C.E. despre jalonul PNRR.
  • Ciolacu: Miniştrii nici nu îngenunchează, nici nu execută ordine.

În mai puțin de o săptămână, premierul Marcel Ciolacu merge în vizită la Bruxelles ca să negocieze cu Ursula von der Leyen și Comisia Europeană PNRR-ul. Însă până să plece, Marcel Ciolacu a ținut să precizeze în fața miniștrilor săi poziția pe care trebuie s-o adopte guvernul vizavi de Bruxelles.

„Miniștrii din Guvernul României nici nu îngenunchează, nici nu se ploconesc și nici nu execută ordinele nimănui. Avem un dialog normal cu Comisia Europeană, care vizează închiderea anumitor jaloane din PNRR”, a spus premierul Marcel Ciolacu.

Supărat pe violențele din ultimele zile de la mare, acesta spune că polițiștii și jandarmii au toată susținerea Guvernului și că are zero toleranță față de „bombardierii care fac scandal pe plajă” și care se poartă ca „pe maidan”. De furia premierului n-a scăpat nici liderul Aur, George Simion.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Simion, numit de Ciolacu „un mincinos ipocrit”

„Cred că este o ipocrizie cinică, aş spune dezgustătoare, să minţi şi să sperii oamenii doar pentru a câştigat voturi. Vaccinarea în România nu a fost şi nu va fi niciodată obligatorie”, a declarat Marcel Ciolacu, prim-ministrul României. Ciolacu l-a numit pe Simion „un mincinos ipocrit” care sperie oamenii pentru a câștiga voturi.

Reacția premierului vine ca răspuns la mitingul cu scandal organizat de Simion în fața Ministerului Sănătății, unde protestatarii Aur au încercat să ia cu asalt clădirea ministerului – ca să se opună legii „strategiei naționale de vaccinare” pusă în dezbatere de către Ministrul Rafila.

Ciolacu, despre vizita la Bruxelles: Premierul şi miniştrii nu se ploconesc, nu execută ordinele nimănui

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunțat vineri vizitele unor miniștri din Cabinetul său la Bruxelles, care au ca scop „un lucru bun pentru România”, spune el. Ciolacu a răspuns criticilor referitoare la această serie de vizite, spunând că niciun ministru din Guvernul României nu se ploconește.

Miniștrii Muncii, Finanțelor și Fondurilor Europene au întâlniri programate la finalul lunii cu reprezentanții Comisiei Europene, pe închiderea mai multor jaloane din PNRR, pe domeniile pe care le gestionează.

Premierul României a cerut forțelor de ordine să acționeze cu fermitate în următorul weekend, mai ales pe zona litorală, unde în ultimele zile au fost mai multe scandaluri între reprezentanții statului și turiștii care fie făceau scandal, fie voiau să intre apă, deși era ridicat steagul roșu. „Trebuie toleranţă zero faţă de toţi aşa-zişii bombardieri care fac scandal şi confundă plajele şi drepturile cetăţeneşti cu maidanul în România.”

Citește și: