• Procedura Barbie Botox constă în injectarea în fiecare trapez a 40 de unități de neurotoxină botulinică.
  • Dacă este administrat incorect sau la o doză greșită, botoxul ar putea paraliza complet mușchiul.
  • Hashtag-ul „Barbie Botox” are în prezent peste 7 milioane de vizualizări pe TikTok.

Ce nu fac femeile pentru frumusețe? Cel mai nou trend și obsesie pe Tik Tok este Barbie Botox, pornit de un influencer de pe Tik Tok, Isabel Lux.

Procedura Barbie Botox constă în injectarea a 40 de unități de neurotoxină în fiecare trapez, mușchiul care susține gâtul. Procedura a fost concepută inițial pentru a ajuta la eliberarea mușchilor trapezi suprasolicitați, care ar putea provoca migrene și tensiune intensă a gâtului și se numește Traptox. Acum, se administrează off-label pentru a diminua cosmetic dimensiunea umerilor, alungind gâtul. „Când Botox este injectat într-un mușchi, oprește conexiunea cu nervul”, dar „de-a lungul timpului, duce la o slăbire și paralizie a mușchiului. Indirect, mușchiul se micșorează”.

Ce amploare a luat acest fenomen pe rețelele de socializare?

Hashtag-ul „Barbie Botox” are în prezent peste 7 milioane de vizualizări pe TikTok. Acum, clinicile arată cum își injectează clienții, adăugând legendele roz pastel și emoji-uri strălucitoare. Videoclipul lui Lux care detaliază propria experiență cu tratamentul a fost vizionat de peste 250.000 de ori. Lux spune că procedura „alungește gâtul, subțiază umerii și creează un fizic foarte delicat atunci când este făcut corect.”

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Dacă este administrat incorect sau la o doză greșită, botoxul ar putea paraliza complet mușchiul. De asemenea, neurotoxina botulinică poate migra ocazional de la locul de injectare inițial, slăbind conexiunea nervoasă a altor mușchi din jur, iar injectat în jurul gâtului, poate afecta capacitatea de a ține capul sus în mod corespunzător.

Citește și: