• În Loch Ness, un lac mare din Scoția, se crede că trăiește un monstru cu gât alungit.
  • Nu a fost găsit nicio dovadă despre monstru din anul 565, consemnat de Sf. Columba.
  • Ar putea fi inspirat după o focă, un rechin, un elefant sau schelet de plesiosaurus.

Există o legendă veche de secole despre o creatură misterioasă care trăiește în adâncurile lacului Loch Ness din Scoția. Mulți oameni au încercat să o găsească, să o fotografieze sau să o filmeze, dar fără succes. Acum, o echipă de cercetători folosește o nouă tehnologie pentru a scana întregul lac și a afla dacă monstrul există sau nu.

Potrivit lui CRAIG GALLIFREY, voluntar căutător, declară pentru AP News:

,,Este una dintre cele mai mari căutări din ultimii 50 de ani, ultima căutare mare a fost în anii 1970, cu sonarul și am vrut să particip pentru că mi s-a părut o oportunitate excelentă și foarte frumos să fac parte din legendă și să văd toți oamenii care sunt la fel de entuziasmați de căutare ca și toți ceilalți. Așa că este minunat să fac parte din întreaga experiență”.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Prima relatare a acestei creaturi mitice datează din anul 565, când Sf. Columba a salvat un om de la moartea sigură ce a fost târât în apa lacului de un monstru fioros, efectuând semnul crucii și rugându-se. 

De-a lungul timpului, oamenii au încercat să explice apariția monstrului, sugerând că ar putea fi un plesiozaurus supraviețuitor, un elefant scăpat de la circ, o focă uriașă sau un rechin migrator.

,,Cred că există ceva în lac, indiferent dacă este un plesiozaur sau, după alte observații, dacă este unul dintre puiuții de elefanții care au scăpat de la circ, când a fost un circ ambulant aici, acum câțiva ani. Dar cred că trebuie să fie ceva care alimentează speculațiile”, încheie Craig Gallifrey.