• În acest weekend se organizează prima căutare în amănunt a celebrului monstru din Loch Ness.
  • Ultima investigație care avea ca scop găsirea unor semne lăsate de Nessie a fost în 1972.
  • Cercetarea apelor de astăzi și de mâine a fost anunțată ca fiind cea mai mare de acest gen de când Loch Ness Investigation Bureau a studiat zona.

Personalul de la „Loch Ness Centre” din Drumnadrochit a format o echipă de cercetare independentă și voluntară care se numește „Loch Ness Exploration” și care are scopul de a „descoperi adevărul, la 90 de ani de la faimoasa apariție a monstrului”, scrie Sky News.

Pentru a descoperi secretele apelor misterioase vor fi folosite echipamente de topografie care nu au mai fost utilizate niciodată pe suprafața lacului. La echipament se adaugă drone care vor produce imagini termice ale apei folosind camere cu infraroșu.

E prima cercetare din 1972

Cercetarea apelor de suprafață a fost prezentată ca fiind cea mai mare de acest gen de la momentul în care Biroul de Investigații din Loch Ness a studiat zona pentru a găsi semne ale lui Nessie în 1972.

Recomandări

CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
NEHAMMER IMPUNE CONTROALE STRICTE
COPIII ROMÂNI, AFECTAȚI DE BOLI PSIHICE
O NOUĂ MISIUNE NASA
FRANȚA ÎȘI RECUPEREAZĂ RECORDUL MONDIAL

Un hidrofon va fi utilizat pentru a detecta semnalele acustice de sub apă, ascultând orice apel asemănător cu cel al lui Nessie, precum și alte tehnologii care s-ar putea dovedi utile în căutare.

În fiecare dimineață, Alan McKenna va informa voluntarii de la centru cu privire la ce trebuie să caute și cum să înregistreze descoperirile. De asemenea, după-amiaza va avea loc o ședință pentru a trece în revistă evenimentele de astăzi.

Alan McKenna a declarat: „Sperăm să inspirăm o nouă generație cu privire la monstrul din Loch Ness și dacă vă alăturați acestei căutări la scară largă, veți avea o oportunitate reală de a contribui personal la acest mister fascinant care a captivat atât de mulți oameni din întreaga lume.”

Citește și: