• Maria Alexa din cl. X-a spune că nu poate A.I-ul nu poate înlocui un profesor, dar poate fi un instrument bun pentru educație.
  • În SUA, A.I. ia cu asalt mai multe domenii, inclusiv sistemul de învățământ.
  • Educația este unicul domeniu în care A.I. nu poate înlocui prezența umană.

Inteligența artificială ia cu asalt și sistemul de învățământ. În statul american Iowa, A.I. alege cărțile care vor rămâne în biblioteci. Cum vedem în România implementarea acestei tehnologii în sistemul educațional? Maria Alexa este elevă în clasa a X-a și spune că A.I. nu va înlocui prezența umană, dar va fi un instrument foarte bun pentru educație.

„Consider că implementarea inteligenței artificiale în școlile din România este o idee care trebuie experimentată, deși clar, nu poate înlocui interacțiunea umană. Prezintă numeroase avantaje. Spre exemplu, A.I.-ul poate modela un proces de învățare unic pentru fiecare elev în funcție de nevoile sale. Această experiență de învățare interactivă va spori și interesul elevilor și îi va ajuta să înțeleagă orice concept mai bine”, a spus Maria Alexa la Aleph News.

Resursele educaționale precum cărțile, videoclipurile și jocurile interactive vor putea fi la îndemâna elevilor în orice moment al zilei, în funcție de programul fiecăruia și orele în care dă cel mai mult randament.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
LANDO NORRIS CÂȘTIGĂ CURSA DE LA MIAMI

„Dependența de tehnologie este o problemă actuală care poate fi agravată de implementarea A.I-ului în școli. Lipsa interacțiunii umane poate împiedica dezvoltarea emoțională a elevilor. De asemenea, vor trebui găsite soluții eficiente pentru împiedicarea plagiatului”, a explicat Maria Alexa la Aleph News.

Citește și: