• Xi Jinping este aşteptat duminică pentru o rară vizită în Franţa.
  • Franţa sprijină o anchetă a Uniunii Europene privind exporturile de vehicule electrice chinezeşti.
  • Preşedintele chinez urmează să sosească în jurul orei 16:00 la Paris.

Xi Jinping este aşteptat duminică pentru o rară vizită în Franţa în cadrul căreia este de așteptat ca omologul său francez, Emmanuel Macron, să îl preseze să reducă dezechilibrele comerciale şi să îl convingă să îşi folosească influenţa asupra Rusiei în problema războiului din Ucraina.

Franţa sprijină o anchetă a Uniunii Europene privind exporturile de vehicule electrice chinezeşti, iar în ianuarie Beijingul a deschis o investigaţie privind importurile de coniac – fabricat în mare parte în Franţa – o mişcare considerată în general drept „represalii echivalente” la mai multe anchete din partea UE.

„Trebuie să continuăm să facem presiuni asupra autorităţilor chineze pentru a ne oferi mai multe garanţii în privinţa problemelor ce ţin de comerţ”, a declarat un consilier de la Palatul Elysee înaintea vizitei lui Xi, prima sa călătorie în Europa în ultimii cinci ani.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

Preşedintele chinez urmează să sosească în jurul orei 16:00 la Paris, având programată o întâlnire cu Emmanuel Macron şi cu Ursula von der Leyen, şefa Comisiei Europene.

Diviziunile între cele 27 de ţări membre ale UE – şi în special între Franţa şi Germania – subminează capacitatea acestora de a influenţa China, notează Reuters. Cancelarul german Olaf Scholz nu se va putea alătura lui Macron şi Xi la Paris din cauza altor angajamente, au declarat surse autorizate.

Citește și