• Autoritatea de apărare civilă a statului a declarat că 67 de persoane sunt încă dispărute și peste 69.000 au fost strămutate.
  • Inundațiile au distrus drumuri și poduri și au declanșat alunecări de teren.
  • În Porto Alegre, capitala statului Rio Grande do Sul, lacul Guaíba și-a rupt malurile, inundând străzile.

Bilanțul victimelor ploilor din Rio Grande do Sul, cel mai sudic stat brazilian, a crescut la 57 de morți, au anunțat sâmbătă după-amiază autoritățile locale, în timp ce zeci de persoane nu au fost încă localizate, anunță Sky News.

Autoritatea de apărare civilă a statului a declarat că 67 de persoane sunt încă dispărute și peste 69.000 au fost strămutate, în condițiile în care furtunile au afectat aproape două treimi din cele 497 de orașe din stat.

Inundațiile au distrus drumuri și poduri și au declanșat alunecări de teren și prăbușirea parțială a unui baraj la o mică centrală hidroelectrică. Un al doilea baraj din orașul Bento Gonçalves riscă, de asemenea, să se prăbușească, au declarat autoritățile.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

În Porto Alegre, capitala statului Rio Grande do Sul, lacul Guaíba și-a rupt malurile, inundând străzile. Aeroportul internațional din Porto Alegre a suspendat toate zborurile pentru o perioadă nedeterminată.

În următoarele 36 de ore sunt așteptate ploi în regiunile nordice și nord-estice ale statului, dar volumul precipitațiilor a scăzut și ar trebui să fie cu mult sub vârful înregistrat la începutul săptămânii, potrivit autorității meteorologice de stat.

„Nivelul apelor râurilor ar trebui să rămână ridicat timp de câteva zile”, a declarat sâmbătă guvernatorul statului, Eduardo Leite, într-o înregistrare video în direct pe rețelele sale de socializare, adăugând că este dificil de determinat pentru cât timp.

Rio Grande do Sul, care se învecinează cu Uruguay și Argentina, se află la un punct de întâlnire geografic între atmosferele tropicale și polare, ceea ce a creat un model meteorologic cu perioade de ploi intense și secetă. Oamenii de știință locali cred că acest tipar s-a intensificat din cauza crizei climatice.

Citește și