• Secretarul Forțelor Aeriene, Frank Kendall, a stat în cabina de pilotaj în timp ce avionul experimental F-16, numit Vista, a efectuat manevre fulgerătoare la peste 550 km/h.
  • Acesta a fost aproape nas în nas cu un al doilea F-16 pilotat de un om.
  • Zborul de joi a durat o oră, iar US Air Force speră să aibă peste 1.000 de avioane de luptă controlate de A.I. în următorii ani.

Un avion de război controlat de Inteligența Artificială a dus la plimbare un lider de rang înalt al forțelor aeriene în cadrul unui zbor de testare revoluționar deasupra Californiei, scrie Sky News.

Secretarul Forțelor Aeriene, Frank Kendall, a stat în cabina de pilotaj în timp ce avionul experimental F-16, numit Vista, a efectuat manevre fulgerătoare la peste 550 km/h deasupra bazei aeriene Edwards.

Acesta a fost aproape nas în nas cu un al doilea F-16 pilotat de un om, în timp ce amândoi concurau la mai puțin de 1.000 de metri unul de celălalt, întorcându-se și făcând bucle pentru a încerca să își forțeze adversarul în poziții vulnerabile. Zborul domnului Kendall a fost o nouă declarație de încredere în inteligența artificială, după ce luna trecută a avut loc prima luptă cunoscută între un pilot uman și un avion de vânătoare controlat de inteligența artificială.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

Zborul de joi a durat o oră, iar US Air Force speră să aibă peste 1.000 de avioane de luptă controlate de A.I. în următorii ani.

„Este un risc de securitate să nu-l avem. În acest moment, trebuie să o avem”, a declarat Kendall după ce a coborât zâmbind din cabina de pilotaj.

Piloții care lucrează la Vista vor ca prima flotă să fie gata până în 2028 și spun că programele învață atât de repede încât unele dintre ele bat deja piloții umani în luptă.

Citește și