• Lando Norris a câștigat Marele Premiu de la Miami într-o cursă în Formula 1.
  • Pilotul de curse l-a învins pe rivalul Red Bull, Max Verstappen.
  • O mașină de siguranță l-a propulsat pe Norris în frunte, de pe poziția șase inițială.

Lando Norris a spus că le-a dovedit că cei care se îndoiesc au greșit după ce a câștigat duminică prima victorie din cariera sa în Formula 1 la Marele Premiu de la Miami, scrie The Independent.

Norris, în vârstă de 24 de ani, din Bristol, a devenit cel de-al 21-lea pilot britanic din istorie care a urcat pe treapta de sus a podiumului, după ce a profitat de o mașină de siguranță înainte de a reține Max Verstappen.

„Bănuiesc că așa se face. În cele din urma. Oh, sunt atât de fericit. Am știut când am venit azi dimineață. Am spus că astăzi este ziua plină de oportunități. Am pironit-o, tu ai pironit-o, mulțumesc mult”.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

„Mulțumesc mamă, mulțumesc tată, acesta este pentru bunica mea, mulțumesc foarte mult.”
După ce a ieșit din mașina care l-a dus la victorie, Norris și-a pus jos casca galbenă înainte de a alerga și a sări în brațele mecanicilor săi.

L-au ridicat în aer în timp ce o mulțime de piloți – inclusiv britanic George Russell și Daniel Ricciardo, ultimul om care a câștigat pentru McLaren la Monza în 2021 – au venit să-l felicite pe Norris.

„E vremea, nu”, a spus Norris, care a fost intervievat de campionul mondial din 2009 Jenson Button.

„Ce cursă. A fost de mult timp. In sfarsit am reusit sa o fac. Sunt atât de fericit că am livrat pentru echipă. Sunt in sfarsit in top. Sunt peste lună.

„Sunt mândru. Tot weekendul a fost bun. Am avut câteva mici eșecuri pe parcurs. Știam că avem ritmul, iar astăzi l-am pus împreună.”

Chiar luna trecută, Norris a devenit primul pilot din istoria de 74 de ani a F1 care a terminat pe podium de până la 14 ori fără a câștiga.

Iar în China, acum două săptămâni, a condus strălucit, doar pentru a termina vicecampionul cu Verstappen. Cu toate acestea, cursa de aici din Miami i-a aparținut șoferului care și-a făcut debutul ca adolescent în Australia în 2019.

El a continuat: „Ce îi spun lui McLaren? Sunt doar mândru. Cred că oamenii s-au îndoit de mine pe parcurs și am făcut greșeli în ultimii cinci ani, în scurta mea carieră, dar am rămas cu McLaren pentru că am crezut în ei și astăzi am dovedit exact asta”.

Citește și