• Robotul umanoid Phoenix execută sarcini, precum ambalarea obiectelor în pungi.
  • Compania britanică Dyson investește în A.I. și robotică, destinată treburilor gospodărești.
  • Umanoidul Optimus de la Tesla salută și merge, iar în viitor Musk promite să fie number 1.

Vancouver dezvoltă un robot umanoid Phoenix, care atunci când va fi complet, va înțelege cum funcționează lumea, ce ne dorim și va îndeplini orice comandă.

Directorul executiv al Vancouver, Geordie Rose spune că viitorul este promițător și roboții umanoizi vor avea potențialul de a prelua sarcini și responsabilități complexe. În prezent, roboții precum Phoenix sunt capabili să învețe și să execute sarcini, cum ar fi ambalarea obiectelor în pungi. Dyson investește în AI și robotică, destinată treburilor gospodărești. Există provocări tehnice semnificative: înțelegerea contextului și interacțiunea cu obiectele din lumea reală. Cu toate că există progrese în dezvoltarea roboților umanoizi, se subliniază că este încă un drum lung până când aceștia vor putea prelua complet sarcinile umane și locurile de muncă. Potrivit BBC, oamenii au abilități și înțelegere intuitivă pe care roboții încă le-au dobândit.

În fiecare lună, există noi evoluții în lumea tehnologiei. Interesul mainstream pentru AI a explodat la sfârșitul anului trecut, când o versiune puternică a ChatGPT a fost făcută publică. Abilitatea sa de a genera tot felul de text și imagini utile a creat rivali și un val de investiții în tehnologie. Spre deosebire de ChatGPT și rivalii săi, roboții umanoizi trebuie să navigheze în lumea fizică și trebuie să înțeleagă cum se raportează obiectele din acea lume între ele. Sarcinile care par ușor pentru mulți oameni sunt fapte majore pentru roboții umanoizi.

Recomandări

FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CE SEMNIFICĂ VINEREA MARE
CUM TE FEREȘTI DE FAKE NEWS
DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA

Citește și: