• Dietele cu puține calorii și blocarea semnalului dintre insulină și celule te țin tânăr.
  • Dieta sănătoasă poate îmbunătăți transcrierea producției ARN în celulă.
  • Dietele sănătoase împiedică apariția cancerului și au efecte benefice pentru celule.

Cu siguranță cel puțin o dată în viață te-ai întrebat dacă îmbătrânirea poate fi oprită. Un studiu realizat recent în Germania a descoperit câteva răspunsuri la această preocupare. Mulți caută răspunsuri la această întrebare de ani de zile.

Întâi, studiile s-au făcut pe animale și au demonstrat că dietele cu conținut scăzut de calorii și blocarea semnalului dintre insulină și celule ar putea întârzia îmbătrânirea. Apoi au trecut la teste pe oameni. Au folosit eșantioane de sânge de la tineri și persoane în vârstă, iar când au comparat celulele tinere cu cele bătrâne, au obținut exact aceleași rezultate.

Dieta sănătoasă poate îmbunătăți transcrierea producției ARN în celule

Studiul arată că, dacă ai o dietă sănătoasă, asta poate îmbunătăți transcrierea producției ARN în celule, iar asta ar putea avea efecte benefice pentru celule pe termen lung. Ar putea ajuta la împiedicarea apariției cancerului și ar permite cercetătorilor să obțină o mai bună înțelegere a ceea ce se întâmplă când îmbătrânim și noi oportunități pentru a întârzia îmbătrânirea sau a lungi bătrânețea sănătoasă.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Cercetătorii de la Universitatea din Koln au descoperit nu numai că transcrierea genelor devine mai rapidă cu vârsta, dar și mai imprecisă. Copia ARN pe care o celulă o face unui fragment de ADN este importantă pentru că aceasta poartă informația genetică și creează noi proteine într-o celulă, iar proteinele determină sănătatea și funcția unei celule. În organismul uman există diferite tipuri de celule: nervoase, musculare, sanguine, cele ale pielii. Întrucât fiecare dintre acestea îndeplinește o funcție diferită, un set diferit de gene e activat în fiecare tip de celulă. Cel mai mare avantaj este că multe din celulele din organism se regenerează.

Citește și: