• Aproximativ 400 de senzori au fost instalați în pădurea Eberswalde din Brandenburg, regiunea germană cea mai afectată de incendii.
  • Senzorii alimentați cu energie solară sunt fixați pe copaci și monitorizează temperatura, umiditatea și presiunea aerului.
  • Compania a vândut aproximativ 10.000 de dispozitive anul trecut și își propune să aibă 120 de milioane de dispozitive instalate în întreaga lume până în 2030.

O nouă tehnologie bazată pe A.I. ajută pompierii să lupte mai rapid și mai ușor cu incendiile de vegetație. Compania Dryad Networks a inventat „nasuri” electronice care detectează gazele emise în timpul fazei incipiente a unui incendiu, apoi alertează pompierii.

Aproximativ 400 de senzori au fost instalați în pădurea Eberswalde din Brandenburg, regiunea germană cea mai afectată de incendii.

Senzorii alimentați cu energie solară sunt fixați pe copaci și monitorizează temperatura, umiditatea și presiunea aerului. Imediat ce este detectat un incendiu, datele sunt transmise către un sistem de monitorizare bazat pe cloud, iar autoritățile sunt alertate.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE

Dryad Networks folosește inteligența artificială pentru a antrena senzorul care poate, de exemplu, să facă diferența între un incendiu de vegetație în curs de izbucnire și fumul de la un camion diesel.

Camerele rotative la 360 de grade scanează peisajul din vârful a 105 turnuri. Imaginile sunt trimise la centrul de combatere a incendiilor forestiere din Wuensdorf, la sud de Berlin, pentru o monitorizare atentă.

Compania a vândut aproximativ 10.000 de dispozitive anul trecut și își propune să aibă 120 de milioane de dispozitive instalate în întreaga lume până în 2030. Oamenii de știință avertizează că seceta accentuată și vremea mai caldă din cauza schimbărilor climatice vor crește riscul de incendii de vegetație.

Citește și: