• Vicepremierul ucrainean avertizează că nu trebuie să tragă concluzii pripite de fragmente editate.
  • El spune că vrea să captureze cât mai mulți soldați ruși în viață pentru a-i schimba cu prizonierii săi de război.
  • Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a susținut că imaginile arată o execuție” și a declarat că Rusia dorește o anchetă internațională.

Ucraina afirmă că va investiga imaginile video difuzate pe rețelele de socializare rusești, care, potrivit Moscovei, arată că forțele ucrainene au ucis trupe rusești care ar fi încercat să se predea, după ce unul dintre bărbați ar fi refuzat să depună arma și a deschis focul.

Bineînțeles că autoritățile ucrainene vor investiga această înregistrare video”, a declarat Olha Ștefania, vicepremierul ucrainean care supervizează eforturile țării de a adera la Uniunea Europeană, în marja unui forum de securitate din Halifax, Noua Scoție.

Ștefania, vorbind sâmbătă târziu, a declarat că este foarte puțin probabil” ca fragmentele scurte și editate să arate ceea ce susține Moscova.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Autoritățile ruse au anunțat vineri deschiderea unei anchete penale pe baza fragmentelor postate pe canalele rusești Telegram și retransmise pe alte rețele de socializare. Acestea prezintă o imagine confuză și incompletă.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a susținut că imaginile arată o execuție” și a declarat că Rusia dorește o anchetă internațională. Cu toate acestea, Ștefania a declarat că forțele ucrainene nu sunt absolut deloc interesate de execuția nimănui” și că au ordin direct să ia „cât mai mulți prizonieri de război posibil” pentru a putea fi schimbați în cadrul schimburilor de prizonieri cu Rusia.