Kim Jong Un a apărut alături de fiica sa la lansare rachetei din Coreea de Nord

Coreea de Nord a dezvăluit-o pe fiica puțin cunoscută a liderului său Kim Jong Un la un sit de lansare a rachetelor, atrăgând atenția asupra unui membru din a patra generație a unei familii dinastice care conduce Coreea de Nord de peste șapte decenii.

Presa de stat din Nord a declarat sâmbătă că Kim a observat lansarea noului său tip de rachetă balistică intercontinentală împreună cu soția sa Ri Sol Ju, cu „fiica lor iubită” și cu alți oficiali în ziua precedentă. Kim a declarat că lansarea rachetei Hwasong-17 – cea mai lungă rachetă cu rază de acțiune și cu capacitate nucleară a Nordului – a dovedit că are o armă fiabilă pentru a limita amenințările militare conduse de SUA.

Principalul ziar Rodong Sinmun a publicat, de asemenea, o serie de fotografii în care Kim privește de la distanță racheta care se înalță cu fiica sa. Alte fotografii o arătau pe aceasta cu părul dat pe spate, purtând o jachetă albă și o pereche de pantofi roșii, în timp ce se plimba de mână cu tatăl ei lângă o rachetă uriașă aflată pe un camion de lansare.

Este pentru prima dată când mass-media de stat din Coreea de Nord menționează fiica sau face publice fotografiile ei.

KCNA nu a oferit mai multe detalii despre ea, cum ar fi numele și vârsta. O mare parte din viața privată a lui Kim este încă necunoscută. Presa sud-coreeană a relatat că Kim s-a căsătorit cu Ri, o fostă cântăreață, în 2009, și că cei doi au trei copii care s-au născut în 2010, 2013 și 2017.

În 2013, după o călătorie la Pyongyang, Dennis Rodman, starul NBA retras din activitate, a declarat pentru ziarul britanic The Guardian că el și Kim au petrecut „momente de relaxare la mare” cu familia liderului și că a ținut-o în brațe pe fetița lui Kim, pe nume Ju Ae.

Exit mobile version