• El a ordonat modernizarea sistemului de irigații.
  • Coreea de Sud a avertizat asupra unei crize alimentare în creștere în Nordul izolat.
  • Agenția de dezvoltare rurală din Coreea de Sud a estimat că producția agricolă a Nordului a scăzut anul trecut cu aproape 4% față de anul precedent.

Kim Jong Un a ordonat îmbunătățirea infrastructurii și extinderea terenurilor agricole pentru a accelera producția de alimente, a anunțat joi presa de stat, pe fondul avertismentelor privind o criză alimentară iminentă.

Kim a dat instrucțiuni pentru modernizarea sistemelor de irigații, construirea de mașini agricole moderne și crearea de mai multe terenuri arabile, în timp ce a încheiat miercuri cea de-a șaptea reuniune plenară extinsă a puternicului Comitet Central al Partidului Muncitorilor, aflat la putere.

Reuniunea a început duminică pentru a discuta sarcina urgentă” de a îmbunătăți sectorul agricol.
Coreea de Sud a avertizat asupra unei crize alimentare în creștere în Nordul izolat, inclusiv asupra unei creșteri recente a numărului de decese cauzate de foamete în unele regiuni, în parte din cauza a ceea ce a declarat că a fost un eșec al unei noi politici privind cerealele care limitează tranzacțiile private cu recolte.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Economia Coreei de Nord a fost afectată de inundații și taifunuri, de sancțiunile impuse în legătură cu programele sale nucleare și de rachete, precum și de un declin puternic al comerțului cu China, pe fondul închiderii granițelor și a blocării COVID-19.

Agenția de dezvoltare rurală din Coreea de Sud a estimat că producția agricolă a Nordului a scăzut anul trecut cu aproape 4% față de anul precedent, invocând ploile abundente din timpul verii și alte condiții economice.

Kim a prezentat planuri și sarcini specifice pentru a construi comunități rurale socialiste bogate și foarte civilizate, cu tehnologie avansată și civilizație modernă”, a declarat agenția oficială de știri KCNA. El a ordonat modernizarea sistemului de irigații pentru a face față schimbărilor climatice, producerea de mașini agricole eficiente pentru a moderniza producția și recuperarea terenurilor mlăștinoase pentru a extinde zonele agricole, a precizat KCNA.