• Kim a făcut aceste remarci în timpul unui discurs la un eveniment pentru a marca cea de-a 69-a aniversare a armistiţiului final al Războiului din Coreea.
  • Kim a denunţat, de asemenea, administraţia sud-coreeană Yoon Suk-yeol, afirmând că orice tentativă de a lovi preventiv Nordul va fi întâmpinată cu un răspuns sever şi cu „anihilarea”.
  • În ultimele luni, Coreea de Nord a testat rachete hipersonice şi rachete despre care spune că ar putea transporta arme nucleare tactice, reducând timpul pe care Seulul l-ar avea la dispoziţie pentru a răspunde la un atac.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat că ţara sa este pregătită să îşi mobilizeze forţele de descurajare a războiului nuclear şi pentru orice confruntare militară cu Statele Unite, a relatat joi presa de stat, în contextul în care există semne că Nordul ar putea efectua primul său test nuclear din 2017.

Kim a făcut aceste remarci în timpul unui discurs la un eveniment pentru a marca cea de-a 69-a aniversare a armistiţiului final al Războiului din Coreea, semnat la data de 27 iulie 1953, care a dus la încetarea focului, împărţirea peninsulei în jurul paralelei de 38 de grade şi crearea unei zone demilitarizate, potrivit Reuters.

Kim a denunţat, de asemenea, administraţia sud-coreeană Yoon Suk-yeol, afirmând că orice tentativă de a lovi preventiv Nordul va fi întâmpinată cu un răspuns sever şi cu „anihilarea”.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

„Vreau încă o dată să precizez clar că Coreea de Nord este pe deplin pregătită pentru orice confruntare militară cu Statele Unite”, a declarat Kim.

În ultimele luni, Coreea de Nord a testat rachete hipersonice şi rachete despre care spune că ar putea transporta arme nucleare tactice, reducând timpul pe care Seulul l-ar avea la dispoziţie pentru a răspunde la un atac.