• Kim a spus că arma este capabilă să depășească forme de relief înalte, poate lovi consecutiv cu precizie, are toată Coreea de Sud în raza sa de tragere.
  • Kim a declarat că Coreea de Sud a devenit un inamic de necontestat”.
  • Sâmbătă, în cea de-a 37-a zi de teste cu rachete din 2022, Coreea de Nord a lansat cel puțin trei rachete balistice cu rază scurtă de acțiune.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un cere o creștere exponențială” a arsenalului de arme nucleare al țării sale, ca răspuns la ceea ce el susține că sunt amenințări din partea Coreei de Sud și a Statelor Unite, a relatat duminică presa de stat de la Pyongyang.

Comentariile lui Kim vin în contextul în care Coreea de Nord a testat de două ori în weekend ceea ce a afirmat că este un sistem de rachete de mari dimensiuni, cu capacitate nucleară și lansare multiplă, care ar putea pune în raza sa de acțiune întreaga Coree de Sud, potrivit unui raport al Agenției Centrale de Știri Coreene (KCNA).

Vorbind în ajunul Anului Nou, în ultima zi a unei sesiuni plenare de șase zile care a analizat anul 2022, Kim a declarat că Coreea de Sud a devenit un inamic de necontestat”, iar principalul său aliat, SUA, a crescut presiunea asupra Nordului la nivel maxim” în ultimul an prin desfășurarea frecventă a resurselor sale militare în Peninsula Coreeană.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Ca răspuns, Kim a declarat că, în anul următor, Pyonyang trebuie să producă în masă arme nucleare tactice, dezvoltând în același timp o nouă rachetă balistică intercontinentală (ICBM) care ar oferi Nordului o capacitate de contraatac rapid”, potrivit raportului KCNA.

Comentariile lui Kim vin la finalul unui an în care regimul său a testat mai multe rachete decât oricând în istoria Coreei de Nord, inclusiv o rachetă intercontinentală care ar putea, teoretic, să lovească continentul american.

Sâmbătă, în cea de-a 37-a zi de teste cu rachete din 2022, Coreea de Nord a lansat cel puțin trei rachete balistice cu rază scurtă de acțiune de la un sit situat la sud de Pyongyang, potrivit Statului Major al armatei sud-coreene.

Coreea de Nord a declarat că atât testele de sâmbătă, cât și cele de duminică au fost ale unui sistem de rachete cu lansare multiplă (MRL) de 600 mm. Cele mai multe sisteme de lansare a rachetelor multiple aflate în serviciu în întreaga lume au o dimensiune de aproximativ 300 mm.

Sistemul MRL de 600 mm a fost introdus pentru prima dată în urmă cu trei ani, iar producția a fost crescută de la sfârșitul lunii octombrie 2022 pentru desfășurare, a declarat Kim în discursul său de sâmbătă în cadrul sesiunii plenare, potrivit KCNA. Ulterior, el a adăugat că alte 30 de MRL de 600 mm vor fi desfășurate simultan în armată.

Kim a spus că arma este capabilă să depășească forme de relief înalte, poate lovi consecutiv cu precizie, are toată Coreea de Sud în raza sa de tragere și poate fi încărcată cu focoase nucleare tactice, potrivit raportului KCNA.

În perspectivă, ca armă ofensivă cheie a forțelor noastre militare, își va îndeplini propria misiune de luptă pentru a copleși inamicul”, a declarat Kim.