• Teama lui Kim Jong-un de a nu fi asasinat l-a determinat pe acesta să construiască opt noi vile de lux în „Orașul Interzis” pentru ca dușmanii săi să nu știe niciodată unde doarme, sugerează un nou studiu.
  • Coreea de Nord a sporit cantitatea de teste cu rachete în acest an, iar pe fondul sancțiunilor ONU și al tensiunilor continue cu Statele Unite, liderul a dat semne de paranoia că ar putea fi ținta unui atac.
  • Iar temerile sale de a nu fi răsturnat l-au inclus și în executarea altor personalități politice și a unor membri ai propriei familii.

Teama lui Kim Jong-un de a nu fi asasinat l-a determinat pe acesta să construiască opt noi vile de lux în „Orașul Interzis” pentru ca dușmanii săi să nu știe niciodată unde doarme, sugerează un nou studiu.

Coreea de Nord a sporit cantitatea de teste cu rachete în acest an, iar pe fondul sancțiunilor ONU și al tensiunilor continue cu Statele Unite, liderul a dat semne de paranoia că ar putea fi ținta unui atac.

Iar temerile sale de a nu fi răsturnat l-au inclus și în executarea altor personalități politice și a unor membri ai propriei familii.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Dar acum, un raport al organizației North Korea Leadership Watch a publicat imagini din satelit care arată lucrări de construcție în zona VIP din centrul Pyongyangului, cunoscută ca Orașul interzis” al lui Kim, unde locuiește acesta și elita regimului.

Expertul Michael Madden, care conduce blogul Leadership Watch, crede că noile clădiri vor fi vile pentru lider, ceea ce ar face mai dificilă o tentativă de asasinare”.

Este foarte probabil, având în vedere dimensiunea terenului alocat și amprenta lucrărilor de construcție, ca proiectul să fie o reședință mare sau o sală de banchet/divertisment”, a spus el despre un șantier pe blogul său.

Madden consideră că aceste noi clădiri sunt folosite pentru a deruta un stat străin care ar putea căuta să îl ucidă.

El a spus: Acesta ar fi un atac din afara țării care ar viza conducerea nord-coreeană, împreună cu comanda și controlul asupra activelor sale militare. Cea mai semnificativă activitate a avut loc în urmă cu aproximativ zece ani, când forțele sud-coreene au simulat un astfel de atac și a trimis Pyongyangul în stare de efervescență’.

Madden a continuat: Aceasta este încă o rundă în jocul de-a șoarecele și pisica de zeci de ani în care liderul Coreei de Nord scapă de imaginile satelitare actuale ale locației sale. Uneori este vorba de călătorii dimineața devreme, de instalații subterane sau de caravane de mașini capcană. Dacă credeți că se află într-o casă, ei bine, ghiciți, s-ar putea să fie în alta.”

Tactica este desprinsă direct din cartea primului împărat al Chinei, Qin Shi Huang, care este renumit pentru că dormea în fiecare noapte într-o locație diferită pentru a evita să fie asasinat.

Există însă și alte alternative, iar noile vile ar putea fi destinate altor membri ai familiei sau unor membri favorizați ai regimului său.

Madden a declarat că Kim Jong-un are aproximativ 13 complexuri rezidențiale în Coreea de Nord, cu reședințe pentru el și familia sa, precum și facilități de divertisment și de luat masa.

El a adăugat despre aceste complexe: Există o serie de case de oaspeți care sunt locuite de alți membri ai familiei și de colaboratori apropiați. Când ne uităm la imagini de acest gen și vedem case de lux, este o populație destul de restrânsă de persoane care vor locui în ele”.