• Președintele spune că România pledează pentru soluția celor două state.
  • Iohannis subliniază nevoia de asigurare a asistenței umanitare.
  • „Tema cea mai complicată este cea legată de bani”, a zis președintele.

Președintele Klaus Iohannis a vorbit astăzi la Bruxelles despre situația îngrijorătoare referitoare la conflictul dintre Israel și Hamas. Președintele spune că România pledează pentru soluția celor două state și subliniază nevoia de asigurare a asistenței umanitare și evacuarea cetățenilor români.

„Tema cea mai complicată este cea legată de bani. Trebuie să rediscutăm bugetul multianual al UE. De când s-a votat acest buget, lumea s-a schimbat, au apărut crize peste crize și Comisia Europeană a constatat de mai mult timp asta. Avem nevoie de bani în plus, atât de simplu este și nu cred că cineva poate contesta asta. Dacă se realocă bani, atunci riscăm să pierdem bani pentru proiectele actuale, ori așa ceva este inacceptabil. Eu voi pleda pentru a păstra finanțarea proiectelor actuale și bani suplimentari pentru restul proiectelor”, a mai spus președintele.

În privinţa mesajelor transmise de Austria, preşedintele a comentat: „Este puţin deprimant ca de la Viena să auzi ca şi cum acolo o placă s-ar fi stricat puţin. Tot acelaşi text, în condiţiile în care România performează foarte bine în oprirea migranţilor ilegali”.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Citește și: